Aqua rett til topps

Etter fem dager ligger Aquas single «Cartoon Heroes» øverst på hitlistene både i Norge, Danmark og Italia, og er på full fart opp i hele Europa.

I Sverige ligger låten på en andreplass, mens i Finland ligger den på en niendeplass. Både i Sveits og Nederland er «Cartoon Heroes» høyeste nykommer på listene, med en henholdsvis 31. og 49. plass, mens den klatrer til 27. plass i Tyskland.

Store i Danmark

I går kom de første salgstallene for Aquas lenge planlagte og etterlengtede førstelåt etter suksessalbumet «Aquarium», som solgte over 14 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Bare den første uka ble det solgt mer enn 30000 eksemplarer av «Cartoon Heroes» i gruppas hjemland Danmark.

I Norge solgte singelen til gull etter fem dager, og passerte nylig 14000 solgte. Platina er neste barriere, det vil si 20000 eksemplarer.

- De er kjempehappy! For Lene betyr det mye å ha suksess i hjemlandet, og hun er kjempeglad for at det går så bra både i Norge og Danmark, sier Morten Jensen i Universal.

På Europa-tur

Aqua befinner seg for øyeblikket et sted i Europa, og fortsetter rundreisen der fram til den store lanseringen i København 25. februar. Deretter går veien til Canada som første ikke-europeiske land, og seinere USA og Østen.

Denne uka slippes singelen i Frankrike, neste i Storbritannia, mens man satser på storlansering i USA i mars.

SELGER MYE: Aqua har såvidt begynt lanseringen av singelen «Cartoon Heroes», og etter ei uke toppe den listene i tre land.