Aqua står for «90-tallets verste sang»

Rolling Stone-lesere har kåret frem superhiten «Barbie Girl» som versting.

AQUA: Klaus Norreen, René Dif, Lene Nystrøm og Søren Rasted nøt stor suksess på slutten av 90-tallet. Foto: Paul Treacy/AP Photo/Scanpix
AQUA: Klaus Norreen, René Dif, Lene Nystrøm og Søren Rasted nøt stor suksess på slutten av 90-tallet. Foto: Paul Treacy/AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med låter som «Barbie Girl», «Doctor Jones» og «Cartoon Heroes» sang popgruppen Aqua seg til verdenssuksess på slutten av 90-tallet.

Det var norske Lene Nystrøm, som også gjorde seg bemerket for sine varierende hårfrisyrer og -farger, og danskene René Dif, Søren Rasted og Klaus Norreen som dannet Aqua.

Men på tross av at strofene til «Barbie Girl» satt som klistret på manges hjerner på 90-tallet og gikk til topps på hitlister verden over, er det ikke nødvendigvis like stor begeistring for den nå.

Magasinet Rolling Stone har gjennomført en kåring, der leserne har fått mulighet til å stemme frem 90-tallets verste sang. Og «Barbie Girl» har gått helt til topps i kåringen, skriver Ekstra Bladet.

Og det skal være innholdet i sangteksten som skal ha fått leserne til å stemme den frem som 90-tallsversting. At en plastikkdukke oppfordrer en mannsperson til å «undress me everywhere» (kle av meg alle steder), er tydeligvis for hard kost for mange amerikanere.

Bandet, som fikk sitt gjennombrudd samme år, rakk å gi ut albumene «Aquarium» og «Aquarius» før de gikk hver til sitt sommeren 2001.

I 2007 kunngjorde de derimot et lite comeback med en gjenforenings-turné, og i høst ventes deres tredje album «Megalomania».

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer