AQUA: Klaus Norreen, René Dif, Lene Nystrøm og Søren Rasted nøt stor suksess på slutten av 90-tallet. Foto: Paul Treacy/AP Photo/Scanpix
AQUA: Klaus Norreen, René Dif, Lene Nystrøm og Søren Rasted nøt stor suksess på slutten av 90-tallet. Foto: Paul Treacy/AP Photo/ScanpixVis mer

Aqua står for «90-tallets verste sang»

Rolling Stone-lesere har kåret frem superhiten «Barbie Girl» som versting.

(Dagbladet): Med låter som «Barbie Girl», «Doctor Jones» og «Cartoon Heroes» sang popgruppen Aqua seg til verdenssuksess på slutten av 90-tallet.

Det var norske Lene Nystrøm, som også gjorde seg bemerket for sine varierende hårfrisyrer og -farger, og danskene René Dif, Søren Rasted og Klaus Norreen som dannet Aqua.

Men på tross av at strofene til «Barbie Girl» satt som klistret på manges hjerner på 90-tallet og gikk til topps på hitlister verden over, er det ikke nødvendigvis like stor begeistring for den nå.

Magasinet Rolling Stone har gjennomført en kåring, der leserne har fått mulighet til å stemme frem 90-tallets verste sang. Og «Barbie Girl» har gått helt til topps i kåringen, skriver Ekstra Bladet.

Og det skal være innholdet i sangteksten som skal ha fått leserne til å stemme den frem som 90-tallsversting. At en plastikkdukke oppfordrer en mannsperson til å «undress me everywhere» (kle av meg alle steder), er tydeligvis for hard kost for mange amerikanere.

Bandet, som fikk sitt gjennombrudd samme år, rakk å gi ut albumene «Aquarium» og «Aquarius» før de gikk hver til sitt sommeren 2001.

I 2007 kunngjorde de derimot et lite comeback med en gjenforenings-turné, og i høst ventes deres tredje album «Megalomania».