Aqua topper britiske hitlister

Norske Lene Grawford Nystrøm (23) og Aqua river ned Spice Girls fra de britiske hitlistene med låta «Barbie Girl». Og nå tror Aquas norske plateselskap at popbandet kan bli større enn Spice Girls.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ja, hvorfor ikke. Aqua er plateselskapets viktigste satsing verden over - og det vil det være lenge, sier markedsdirektør Helge Barra i plateselskapet Universal.

For i går gikk Aqua til topps på de offisielle hitlistene i England og Irland med «Barbie Girl». Bandet gikk for kort tid siden inn på 2. plass, men i går klatret de til topps og forviste dermed Spice Girls og låta «Spice up your life» fra tronen - på krydderjentenes hjemmebane.

I amerikanske bransjekretser er Aqua i lang tid blitt sammenliknet med Spice Girls og teenybopperne Hanson. Tidligere i sommer spådde dagsavisa USA Today Aqua en framtid på linje med krydderjentene. Samtidig med at de klatret helt til topps i Storbritannia, føyk Aqua inn på førsteplassen i Eire. Men det å erobre hitlistene i Storbritannia er ikke bare en seier i et stort marked. Her er signaleffekten like viktig.

- Aqua fungerer overalt, fra Japan i øst til USA i vest. Store deler av verden har foreløpig bare hørt en låt fra albumet, som har mange hitlåter. Det er «Roses are red» og «My oh my» beviser på i Norge og Danmark. Nå kommer singel nummer fire her hjemme; «Good morning sunshine». Vi spår Aqua lang levetid, sier Barra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer