Aqua

Historien om Aqua starter med at den danske dj'en René Dif (f. 1967) i 1994 lå på ei hotellseng i Norge og zappet innom TVNorge-showet «Casino». Der oppdaget han ei jente med den stemmen han hadde lett etter i flere år: Lene Grawford Nystrøm (f. 1973) fra Tønsberg.

Tre år senere kom debutskiva «Aquarium» av og med Lene Nystrøm og de tre danskene Dif og Claus Norreen (f. 1970) og Søren Rasted (1969). Sakte, men sikkert ble de stjerner i Norge, Danmark, Japan og Sør-Korea. Etterhvert suste Aqua inn på både de engelske og amerikanske hitlistene. Vil bli husket som et av 1997/98s store popnavn med tre nummer en-hits på rad i England («Barbie Girl», «Doctor Jones» og «Turn Back Time») og tidenes høyest debuternede singel i USA («Barbie Girl», nummer sju).

Har solgt 20 millioner plater på halvannet år. Aqua-Lene, som Nystrøm konsekvent kalles i norske aviser, er tidenes mestselgende norske popstjerne. Hun har forlengst passert a-ha og Morten Harket, som hun for øvrig datet etter at de møtes på Spellemannprisen i april 1998.

I 2000 kom oppfølgeren til «Aquarium» - «Aquarius». Plata ble belønnet med en firer i Dagbladet og ble beskrevet som «bra idiotpop». Salgsmessig ble allikevel «Aquarius» en nedtur.

Aqua holdt sin første ordentlige konsert på norsk jord i Oslo Spektrum i august 1998. Kvartetten kom tilbake til Spektrum høsten 2000 for å opptre under HitAwards-showet. En konsert i Tønsberg sommeren 2001 ble reneste skandalen da en ustø og surtsyngende Lene måtte hjelpes av scenen.