Aquas prisdrøm knust

MILANO (Dagbladet): Aqua-Lene bør bli gravid snarest mulig. Seint i går ble Lene Nystrøm og co.s drømmer om to MTV-priser knust av Englands to mest høygravide band: Spice Girls og All Saints.

- Vi er ikke skuffet bedyret, Lene Nystrøm overfor Dagbladet seint i går kveld.

- Vi hadde ikke forberedt noen takketale, så kanskje det var like greit at vi ikke vant, sa hun og forsøkte å fleipe bort den prisfattige kvelden.

- Tross alt er det jo en ære bare å bli nominert.

- Men litt skuffet må dere da være?
- Nei, for å være helt ærlig var vi mer opptatt av opptrednen vår. For første gang i vår karriere spilte vi live på tv. Det var en stor utfordring, sier Lene.

Redd Madonna

- Det var ikke millionene av tv-seere vi var nervøse for, men alle superstjernene i salen. Skremmende med Madonna og sånn som sikkert ikke har peiling på hvem Aqua er, påpeker Aqua-Lene.

Når det gjelder prisene de ikke fikk, sier Lene rett ut:
- Vi konkurrerte mot Backstreet Boys, Boyzone, Spice Girls og All Saints. Da er det ingen skam å tape.

- Lene, hvordan opplever du MTV Awards sammenliknet med Spellemannprisen hjemme i Norge?

- Vel, jeg gråt da jeg fikk en Spellemann. Det gjorde jeg ikke i kveld. Det er spesielt å bli verdsatt hjemme i Norge.

Old Spice

Det var Old Spice-tid i Milanos FilaForum i går kveld. Selv med to nominasjoner og framførelse av alle sine hits - noe de var helt alene om i går kveld - kom Aqua helt i skyggen av sine fremste konkurrenter.

Mens Robbie Williams, Madonna, All Saints, Prodigy, Natalie Imbruglia og Massive Attack alle rasket med seg priser, blir Aqua foreløpig holdt utenfor det gode selskap. Etter å ha solgt 20 millioner plater på halvannet år, var de nominert i klassen for årets gjennombruddsartist og beste popartist. Men All Saints stakk av med den første og Spice Girls med den andre.

Ironisk nok stilte All Saints med tre medlemmer og Spice Girls med to i Milano. Den nye trioen Pregnant Spice Saints satt hjemme i England.

Bleik og haltende

På toppen av det hele gjennomførte Aqua en bleik og haltende opptreden. De laget en medley av sine hits «Turn Back Time», «Barbie Girl», «Lollipop» og «Doctor Jones», men slet med feedback og generelt dårlig lyd.

Man kunne se det var deres første liveopptreden på tv.

Men Lene smilte likevel. Ettter showet ble det en liten hvile, før hun dro på fest sammen med sine danske drenge.

SKUFFET:</B> Aqua var nominert som beste nykommer og som beste popgruppe. Men fikk ingen av de to prisene.
MINUS ÉN: All Saints kom til MTV Awards som mest nominerte gruppe sammen med Beastie Boys. Men bare tre av jentene kom til Milano. Melanie Blatt ble hjemme. Hun er høygravid og har termin 20. november. All Saints vant en pris.
TO PRISER:</B> Spice Girsl ble kåret til både beste popgruppe og beste gruppe.