Arbeid kan være god medisin

For å bevare den gode ordningen er det viktig at vi klarer å diskutere åpent og fordomsfritt hvordan vi kan klare å få ned sykefraværet.

ULIKT: «Jeg tror ikke vi nordmenn er dobbelt så syke som svenskene», skriver Stormberg-sjef Steinar Olsen (bildet). Foto: Tor Erik Schrøder
ULIKT: «Jeg tror ikke vi nordmenn er dobbelt så syke som svenskene», skriver Stormberg-sjef Steinar Olsen (bildet). Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I arbeidslivet skal det være plass til alle, ikke bare de som er 100 prosent friske. Inkluderende arbeidsliv handler både om å ansette mennesker som ofte sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet, men det handler også om ta best mulig vare på alle sine medarbeidere.

Stormberg jobber aktivt for å øke trivselen og senke terskelen for å gå på jobb. Det er vårt ansvar å arbeide for å redusere et høyt sykefravær.

Vi har i mange år hatt et tett samarbeid med NAV, arbeidsmarkedsbedrifter og fengsler for å rekruttere medarbeidere. 25 prosent av våre medarbeidere skal være mennesker som av forskjellige årsaker har hatt vanskeligheter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

I dag er noen av mine mest stabile og lojale medarbeidere mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge som ikke har trivdes på skolen og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. Disse har bidratt sterkt til at Stormberg har klart seg godt i konkurransen med sterke, internasjonale merkevarer.

Blant mine kolleger er det folk som er kronisk syke og som stiller på jobb dag etter dag. Jeg har også kollegaer som ikke er kronisk syke, men som til tider har sine helseutfordringer og som likevel går på jobb. Kanskje kan de ikke yte fullt i perioder, og det er helt i orden. De er naturligvis ønsket og velkommen på jobb likevel. Vårt ansvar er å legge til rette på en god måte slik at den enkelte kan bruke sin restarbeidsevne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer