Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet: - Hvor blir det av arbeidet for frivilligheten?

Arild Grande (Ap) er etterspør handling fra kulturministeren.

 HVERDAGSINTERGRERING:  Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil være minister for frivilligheten. Nå ønsker Arbeiderpartiet mer handling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HVERDAGSINTERGRERING: Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil være minister for frivilligheten. Nå ønsker Arbeiderpartiet mer handling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nøkkelen til den gode hverdagsintegreringa ligger i kulturen, uttalte kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) i et intervju med Dagbladet i februar.

I samme intervju ble det annonsert at hun og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, sammen skulle ut for å se på gode eksempler på hverdagsintergrering.

- Gikk ut med brask og bram - Sylvi og jeg skal sammen dra ut for å se gode eksempler på dette. Det gjøres så mye rundt i lokalsamfunnene, fra frivillige både i kulturlivet og idretten, og det er ingen tvil om at hun og jeg er enige om at vi skal ta godt vare på dem som har fått opphold her i landet og sørge for at de blir integrert, sa hun til Dagbladet i februar.

Og det er denne turen Arbeiderpartiet nå etterspør.

- Dette har vi foreløpig ikke sett så mye til, sier Arild Grande, mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet.

Han ønsker handling fra ministeren sin side.

- Hun gikk ut med brask og bram og sa at hun skulle reise land og strand rundt for frivilligheten. Siden har hun ikke gjort noe for det. Jeg vil derfor utfordre kulturministeren på dette. Hva kan vi gjøre for å legge til rette for integrering gjennom frivilligheten? spør Grande.

Konkrete ønsker Grande selv har tre konkrete forslag:

- Det må bli enklere for frivilligheten å slippe til. Det må gis mer penger til frivilligheten og kulturministeren må oppfordre kommunene til å inngå samarbeid med dem som jobber frivillig.

- Det hjelper ikke å kalle seg frivillighetsminister, man må vise at man er det. Så langt har vi ikke sett ett eneste eksempel på det, sier Grande.

Kulturministeren på sin side forteller at nettopp dette har høyeste prioritet.

- Vi jobber med dette og det er vår høyeste prioritet. Både jeg og Sylvi Listhaug reiser mye på egen hånd og vi skal reise mye sammen, sier Hofstad Helleland til Dagbladet.

- Jeg ser fram til å komme til Stortinget og orientere om arbeidet som gjøres for hverdagsintegreringen. Nå har vi prioritert å jobbe grundig med intergreringsmeldigen. Den skal jeg komme tilbake til hva vil inneholde, men jeg setter pris på engasjementet til Arbeiderpartiet. Jeg gleder meg til å orientere om hva vi gjør for hverdagsintergreringen og for frivilligheten.

 ØNSKER HANDLING: Mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Arild Grande, ønsker mer handling fra kulturministeren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ØNSKER HANDLING: Mediepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Arild Grande, ønsker mer handling fra kulturministeren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart