JONAS GAHR STØRE  bør gjøre det godt igjen for de lengeværende barna som har blitt sendt ut. De bør støtte de partiene som vil hente barna hjem igjen, mener et medlem av Arbeiderpartiet. Foto: NTB Scanpix
JONAS GAHR STØRE bør gjøre det godt igjen for de lengeværende barna som har blitt sendt ut. De bør støtte de partiene som vil hente barna hjem igjen, mener et medlem av Arbeiderpartiet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Arbeiderpartiet bør begynne å ro i takt med resten av sin egen organisasjon

Jeg forventer at mitt eget parti vil legge vekk trangen til å vise muskler i behandlingen av asylbarn i framtida.

Meninger

Hver tredje onsdag i måneden er månedens viktigste dag. Det er den dagen jeg slenger meg inn i den lille grønne bilen min og kjører til hjemstedet mitt. Der drar jeg først til min mor og min far, og samkjører med min bestemor til det lokale Folkets Hus. Vi skal på medlemsmøte i Arbeiderlaget. Der er blir det tatt opp saker - lokale og nasjonale - det blir servert kaffe, valgkamp og organisasjon planlegges, det er loddsalg og driften av bygdas eneste forsamlingshus skjer her. Slik er det for meg og min bestemor, og tusener av andre menn og kvinner over hele landet. Arbeiderpartiet er en av Norges aller største grasrotorganisasjoner, Norges eneste landsdekkende parti og et apparat av frivillige samfunnsbyggere i hver bydel og bygd i dette landet. Det skjer mye god organisasjonsbygging på Youngstorget, men de som driver partiet og bevegelsen er ute i alle landets kommuner.

Med den enorme grasrotbevegelsen Arbeiderpartiet er, er det enda mer oppsiktsvekkende at partiets ledelse er så i utakt med partiets medlemmer og tillitsvalgte. Det er på tide med et oppgjør med partiets knallharde linje overfor norske barn under den rødgrønne regjeringen. Barn med foreldre som ikke har rett til opphold i Norge. En måling gjennomført i 2013 viste at hele 53 prosent av partiets velgere krevde en oppmykning av politikken ovenfor de lengeværende asylbarna. Personlig kjenner jeg ikke en person som er medlem av partiet eller som stemmer på partiet som er enig i den politikken som ble ført ovenfor de lengeværende barna av asylsøkere. Ingen melder seg inn i vår sosialdemokratiske bevegelse for å kaste barn som har levd hele sitt liv i Norge til et land de ikke har noe forhold til. Til land hvor det i enkelte tilfeller er direkte uansvarlig å sende mennesker til, som Afghanistan.

For å gjøre det godt igjen, ovenfor de lengeværende barna, ovenfor partiets velgere og medlemmer og ovenfor norsk og internasjonal lov om barns rettigheter burde mitt parti støttet KrF og Venstre i å hente tilbake de norske barna som er sendt til områder hvor det er livsfarlig å oppholde seg i, av en regjering desperat etter å vise handlekraft og å vise hvor harde de er ovenfor nordmenn med minoritetsbakgrunn. Jeg forventer at partiets ledelse igjen begynner å ro i takt med resten av organisasjonen, og at de legger vekk trangen til å vise muskler i behandlingen av barn i framtida.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.