DEBATT

Mistillit mot Sylvi Listhaug:

Arbeiderpartiet kan ikke ha tillit til Sylvi Listhaug

Hvis «aldri mer 22. juli» skal være noe mer enn en tom floskel, må Arbeiderpartiet stemme for et mistillitsvotum.

ANKLAGET: Vi står anklaget av justisministeren for å sette terroristers rettigheter foran rikets sikkerhet. Sagt på en annen måte, vi er landsforrædere, skriver Tore Sinding Bekkedal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
ANKLAGET: Vi står anklaget av justisministeren for å sette terroristers rettigheter foran rikets sikkerhet. Sagt på en annen måte, vi er landsforrædere, skriver Tore Sinding Bekkedal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg meldte meg inn i AUF i 2007, og ble vervet av han Jens til Partiet nøyaktig to år senere i 2009. Det er en bevegelse jeg som så mange andre har fått en dyp og vedvarende kjærlighet til. I 2011 var jeg på Utøya.

Fra første stund var prioritetene klare for oss overlevende - ikke informert av noen sentral kommunikasjon, men av vårt felles demokratiske instinkt: Vi stod ovenfor en nasjonal krise og måtte bidra til å samle Norge - verne om rettsstaten ved å kreve at Breivik skulle ha en så ordinær rettsprosess som mulig, og verne om demokratiet ved å unngå usaklige forbindelser mellom FrP og Breivik.

Justisministerens provokasjon setter nødvendigvis et endelig punktum for borgfreden. Den samme omsorgen for Norge som forpliktet meg til selvsensur etter 22. juli, forplikter meg nå til det motsatte.

Ikke for å score billige politiske poeng, ikke i affekt fordi jeg personlig er såret, men fordi jeg oppfatter en klar trussel mot organisasjonsfriheten og dermed Norges demokrati.

Som straff for den forbrytelsen at vi med resten av stortingsflertallet stemte ned uhensiktsmessige og udemokratiske fullmakter til regjeringen, står Arbeiderpartiet, og kun oss, nå anklaget av justisministeren for å sette terroristers rettigheter foran rikets sikkerhet. Sagt på en annen måte, vi er landsforrædere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer