DEBATT

Debatt: Fritt behandlingsvalg

Arbeiderpartiet ønsker en todelt helsetjeneste

Fritt behandlingsvalg fjerner helsekøene og flytter makt tilbake til pasientene. Derfor vil Frp at fritt behandlingsvalg skal utvides til å gjelde flere områder.

RASKERE: Denne regjeringen har prioritert å få ned helsekøen. Fritt behandlingsvalg gir alle pasienter mulighet til å få raskere behandling og velge hvor behandlingen skal utføres, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
RASKERE: Denne regjeringen har prioritert å få ned helsekøen. Fritt behandlingsvalg gir alle pasienter mulighet til å få raskere behandling og velge hvor behandlingen skal utføres, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er ingen grunn til at mennesker skal stå i helsekø når det finnes ledig kapasitet hos private aktører.

Arbeiderpartiets Tove Karoline Knutsen skriver i Dagbladet 13. januar om fritt behandlingsvalg. Det er ingen nyhet at Arbeiderpartiet er imot at vanlige folk skal få bestemme over sitt eget liv, og er derfor imot fritt behandlingsvalg.

Det Arbeiderpartiet kaller et «helsepolitisk risikoprosjekt» er frihet til pasienten til å velge den behandlingen som er best for seg eller som har kortest ventetid, uavhengig av størrelsen på lommeboken. Regningen tas av det offentlige, så når Knutsen i sitt innlegg etterlyser en solidarisk ordning der hun som pasient kan velge i et mangfoldig helsetilbud, så er det akkurat det den borgerlige regjeringen har sørget for gjennom fritt behandlingsvalg.

Fritt behandlingsvalg ble innført nettopp av hensyn til pasientene. Ved utgangen av august 2019 hadde over 25.000 pasienter kommet raskere til helsehjelp eller fått velge seg til den institusjon de mener har det beste tilbudet. Mange pasienter har over for lang tid ventet på behandling mens det har vært ledig kapasitet både på offentlige og private behandlingssteder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer