Arbeiderpartiet ønsker seg flere serier som «Skam»

Kulturdepartementet mener det allerede gjøres mye for norsk drama.

FLERE SERIER SOM DETTE: Under Gullruten i Bergen dro NRK-serien «SKAM» med seg tre priser hjem. Arbeiderpartiet sier nå at de ønsker flere serier som dette. Avbildet et seriens hovedpersoner.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FLERE SERIER SOM DETTE: Under Gullruten i Bergen dro NRK-serien «SKAM» med seg tre priser hjem. Arbeiderpartiet sier nå at de ønsker flere serier som dette. Avbildet et seriens hovedpersoner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk tv er i vinden om dagen, kanskje spesielt på dramafronten.

Den siste tida har vi fått servert serier som «Frikjent», «Mammon», «Okkupert» og ungdomsserien «Skam», som alle har fanget publikum på hver sin måte.

Arbeiderpartiet ønsker nå flere serier som dette.

Vil tilrettelegge - Vi må satse mer på norske dramaserier. Vi ser at norsk drama får oppmerksomhet internasjonalt og må tilrettelegge for mer satsing på dette området, sier Anette Trettebergstuen (Ap), i kultur og familiekomiteen på Stortinget.

Arbeiderpartiet fremmer nå et forslag om økt satsing på norske tv-serier og etterspør handling fra regjeringen. Med dette forslaget håper de på fler produksjoner som «Mammon», «Frikjent» og «Skam».

- For å satse på TV er det flere områder man må se på. Vi må få på plass en et medfinansieringsansvar fra aktører som tjener penger på formidling av audiovisuelt innhold. Etterhåndsstøtte for film må omlegges og intensivordningen må videreutvikles og legges inn under næringsdepartementet, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

Hun mener det er på tide at regjeringen prioriterer dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer