Arbeiderpartiet: Produksjonsmidlene til norsk film må styrkes

Reagerer på at filmen om Askeladden må spilles inn i Tjekkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maipo Film AS og regissør Mikkel Brænne Sandemose har fått 16,5 millioner kroner til kinofilmen «Askeladden - I Dovregubbens hall», som er en eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger.

Filmens budsjett er på 55 millioner kroner, og får å nå det, må store deler av filmen spilles inn i Tsjekkia.

Svakheter Dette får Arild Grande, Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, til å reagere.

- Dette viser at det fortsatt er mye som gjenstår etter filmforliket i Stortinget, og at regjeringen må videreutvikle insetivordningen og komme tilbake med økte rammer i revidert statsbudsjett, slår han fast.

Han mener insentivordningen, som den er nå, har klare svakheter.

- Terskelen for å bli inkludert er for høy, det er plass til for få prosjekter og rammen er for lav. Vi ser at det fortsatt er kostbart for norske aktører å produsere i Norge, og dette må tilskuddsordningene ta høyde for, sier Grande.

- Spilles inn i Tsjekkia Filmen «Askeladden - i Dovregubbens hall» er ifølge NFIs pressemelding lagt til Norge på 1800-tallet og handler om den fattige bondesønnen Espen Askeladd på 17 år, som begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse fra Dovregubben. Manuset er ved Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer