Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Integrering

Arbeiderpartiet ser ut til å mene at vi kan droppe krav og forventninger og likevel lykkes med integrering

God integrering er avgjørende for at Norge som land skal lykkes og en god integreringspolitikk innebærer følgelig både plikter og krav.

Slipper ikke unna: Jeg har en mistanke om at Zaineb Al-Samarai ikke er så opptatt av de konkrete politiske resultatene, men å tegne et bilde av at venstresiden har et monopol på å fremheve gode intensjoner i integreringspolitikken. Det slipper hun ikke unna med, skriver Himanshu Gulati.
Slipper ikke unna: Jeg har en mistanke om at Zaineb Al-Samarai ikke er så opptatt av de konkrete politiske resultatene, men å tegne et bilde av at venstresiden har et monopol på å fremheve gode intensjoner i integreringspolitikken. Det slipper hun ikke unna med, skriver Himanshu Gulati. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zaineb Al-Samarai fra Arbeiderpartiet ser ut til å mene at det kun er venstresiden som har gode intensjoner og kan bidra til gode norske verdier og integrering. Det er feil.

Al-Samarai angriper Sylvi Listhaug og regjeringens integreringspolitikk. Hun sier blant annet at Listhaug har redusert norsk kultur til alkohol, svin og ansikt.

Dette er ikke riktig. Listhaug har likevel formidlet et viktig budskap: ingen i Norge skal tvinges til verken å drikke alkohol eller spise svinekjøtt (eller andre typer kjøtt de ikke måtte ønske), men ønsker man å være en del av det norske samfunnet og for eksempel jobbe i en butikk, kiosk eller restaurant, må man tåle å slå inn bacon eller øl i kassa, eller servere gjester pizza med skinke og vin.

Al-Samarai ser videre ut til å mene at regjeringen eller Frp ikke har bidratt noe til norsk kultur og kulturlivliv. Hun kan umulig ha fulgt særlig godt med. Norsk kultur er veldig mye, og Al-Samarai trekker frem viktige aspekter som for eksempel frivillighet og at alle barn skal ha like muligheter. Det løftet som Høyre/Frp-regjeringen har gjennomført for frivillig sektor, gjennom flere konkrete tiltak, er med å gi en viktig del av vårt samfunnsliv bedre kår.

Regjeringens mål om at alle barn som ønsker det skal få mulighet til å delta i en fritidsaktivitet, samt satsingen på blant annet tidlig innsats i skolen, er i tillegg med å gi alle barn likere muligheter.

Jeg har likevel en mistanke om at Al-Samarai ikke er så opptatt av de konkrete politiske resultatene, men å tegne et bilde av at venstresiden har et monopol på å fremheve gode intensjoner i integreringspolitikken. Det slipper hun ikke unna med.

God integrering er avgjørende for at Norge som land skal lykkes. God integrering har imidlertid flere sider ved seg: deltagelse i studier og arbeidsliv, deltagelse i samfunnslivet og fritidsaktiviteter, forståelse av norske verdier, og veldig mye annet.

En god integreringspolitikk innebærer følgelig både plikter og krav. Arbeiderpartiet ser ut til å mene at vi kan droppe krav og forventninger og likevel lykkes med integrering. Det er jeg uenig i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!