AP’S NEI: Bård Hoksrud kritiserer Ap’s nei til en en uavhengig kommisjon ved feilbehandling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AP’S NEI: Bård Hoksrud kritiserer Ap’s nei til en en uavhengig kommisjon ved feilbehandling. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Debatt: Feilbehandling

Arbeiderpartiet tar ikke pasientsikkerhet på alvor

Arbeiderpartiet sier altså nei til en kommisjon som pårørende har jobbet for å få på plass i nærmere syv år.

Meninger

Ansatte i det norske helsevesenet gjør en fantastisk jobb. Dessverre kan det i helse- og omsorgssektoren, som i alle andre bransjer, forekomme alvorlige hendelser og feil. For Fremskrittspartiet er det avgjørende at disse tilfellene blir nøye gransket, for å forhindre at liknende hendelser skjer i framtida.

I regjering har vi derfor satt av midler til å opprette en egen uavhengig kommisjon som skal undersøke slike alvorlige hendelser. At Arbeiderpartiet nå velger å fjerne disse midlene i sitt alternative budsjett, viser at Arbeiderpartiet ikke tar pasientsikkerheten på alvor.

Arbeiderpartiet sier altså nei til en kommisjon som pårørende har jobbet for å få på plass i nærmere syv år. Pårørende til pasienter som har blitt alvorlig skadet eller mistet livet, er naturligvis opptatt av å få svar på hva som har gått galt. Samtidig er det viktig kunnskap for helsepersonell. For – skal man kunne lære av og forebygge feil som er blitt begått, må man vite hvor feilen ligger. Det er nettopp derfor Fremskrittspartiet har kjempet for denne kommisjonen, og det er trist at Arbeiderpartiet ikke ser viktigheten av å styrke pasientsikkerheten.