DEBATT

Eldreminister:

Arbeiderpartiets hån mot landets eldre

Vi kommer alltid til å være de eldres vaktbikkje i regjering.

PÅ BARRIKADEN: Det skal være godt å bli gammel i Norge, og derfor trenger vi en minister som står på barrikaden for våre eldre, skriver Bård Hoksrud. Foto: Nina Hansen
PÅ BARRIKADEN: Det skal være godt å bli gammel i Norge, og derfor trenger vi en minister som står på barrikaden for våre eldre, skriver Bård Hoksrud. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I forrige uke ble Norges aller første eldreminister tatt imot på Slottsplassen. For Fremskrittspartiet, som lenge har ønsket en slik ministerpost, var dette en historisk merkedag.

Det var det åpenbart ikke for Arbeiderpartiet. I et debattinnlegg samme dag gikk nemlig Jette Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ut og hånte den nye ministerposten. Christensen mente en slik minister var helt unødvendig. Det vitner om Arbeiderpartiets manglende omtanke for eldre i dette landet.

Arbeiderpartiets representant maler et roserødt bilde av at alle eldre i dette landet har det så bra at det ikke er behov for en eldreminister. Det er en virkelighetsbeskrivelse som er så fjern at jeg blir helt målløs.

For Christensen har opplagt ikke fått telefoner fra gråtende pårørende i eldreomsorgen som opplever at deres nærmeste ikke får den hjelpen de trenger. Og hun kan heller ikke fått med seg mediesakene fra de Arbeiderparti-styrte kommunene Oslo, Skien og Voss, der eldre er helt fortvilt fordi de ikke får en sykehjemsplass.

Dette er altså gruppen Arbeiderpartiets representant mener ikke trenger eller fortjener en egen minister. Det synes jeg er en sjofel holdning fra Arbeiderpartiet, og det er direkte trist at Christensen ikke ville møte meg i debatt på TV2 om sine egne utspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer