PÅ BARRIKADEN: Det skal være godt å bli gammel i Norge, og derfor trenger vi en minister som står på barrikaden for våre eldre, skriver Bård Hoksrud. Foto: Nina Hansen
PÅ BARRIKADEN: Det skal være godt å bli gammel i Norge, og derfor trenger vi en minister som står på barrikaden for våre eldre, skriver Bård Hoksrud. Foto: Nina HansenVis mer

Eldreminister:

Arbeiderpartiets hån mot landets eldre

Vi kommer alltid til å være de eldres vaktbikkje i regjering.

Meninger

I forrige uke ble Norges aller første eldreminister tatt imot på Slottsplassen. For Fremskrittspartiet, som lenge har ønsket en slik ministerpost, var dette en historisk merkedag.

Det var det åpenbart ikke for Arbeiderpartiet. I et debattinnlegg samme dag gikk nemlig Jette Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ut og hånte den nye ministerposten. Christensen mente en slik minister var helt unødvendig. Det vitner om Arbeiderpartiets manglende omtanke for eldre i dette landet.

Arbeiderpartiets representant maler et roserødt bilde av at alle eldre i dette landet har det så bra at det ikke er behov for en eldreminister. Det er en virkelighetsbeskrivelse som er så fjern at jeg blir helt målløs.

For Christensen har opplagt ikke fått telefoner fra gråtende pårørende i eldreomsorgen som opplever at deres nærmeste ikke får den hjelpen de trenger. Og hun kan heller ikke fått med seg mediesakene fra de Arbeiderparti-styrte kommunene Oslo, Skien og Voss, der eldre er helt fortvilt fordi de ikke får en sykehjemsplass.

Dette er altså gruppen Arbeiderpartiets representant mener ikke trenger eller fortjener en egen minister. Det synes jeg er en sjofel holdning fra Arbeiderpartiet, og det er direkte trist at Christensen ikke ville møte meg i debatt på TV2 om sine egne utspill.

For Fremskrittspartiet er det et mål at alle eldre skal få en verdig alderdom. Vi kommer derfor alltid til å være de eldres vaktbikkje i regjering. Og vi er klare på at Arbeiderpartiet, som har ansvaret for eldreomsorgen i nærmere halvparten av landets kommuner, ikke skal få bruke eldreomsorgen som en salderingspost i kommunebudsjettet.

Det skal være godt å bli gammel i Norge, og derfor trenger vi en minister som står på barrikaden for våre eldre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.