Arbeidet seg gjennom depresjonene

Nicole Kidman kan oppsummere fjoråret som tøft.

Kidman benytter samtidlig sjansen til å snakke om sin nye film «The Hours». Hun forteller nå at arbeidet med filmen ble gjort i en periode med tunge stunder og depresjoner. Det har ikke vært lett å skilles fra kjendisektemann Tom Cruise.

Spiller Woolf

Filmen er basert på den Pulitzer-vinnende romanen av Michael Cunningham. Kidman trodde på forhånd at filmen ikke ville få særlig oppmerksomhet. I filmen spiller hun Virginia Woolf, den britiske forfatteren som begikk selvmord i 1941. Hun ville la sin mann slippe enda mer plager med henne fordi hun hadde psykiske problemer.

I filmen spiller også Julianne Moore og Meryl Streep.

- Det er det eneste jeg gjorde i fjor: jeg laget den filmen, sier Kidman i et intervju med Chicago Sun-Times.

- Jeg ville bare ikke jobbe. Jeg klarte ikke, jeg klarte ikke å takle noe og ville ikke heller.

«The Hours» forteller om tre kvinners søken etter et mer meningsfullt liv. De lever til forskjellige tider og steder og har til felles sine lengsler og sine redsler.

Virginia Woolf bor i en forstad til London i begynnelsen av 1920-tallet. Hun kjemper mot sinnssykdom samtidig som hun begynner sin første store roman «Mrs. Dalloway».

Laura Brown, hustru og mor i Los Angeles på slutten av 2. Verdenskrig, leser «Mrs. Dalloway» og får en åpenbaring som gjør at hun begynner å vurdere en voldsom forandring i livet sitt.

Clarissa Vaughan, en moderne versjon av Woolf's Mrs. Dalloway, lever i New York i dag. Hun er forelsket i vennen Richard, en briljant poet som er døende av AIDS.

Fornøyd med filmen

Nå er stjernen glad hun holdt ut.

- Jeg er så glad jeg holdt ut og orket å spille inn filmen. Jeg satt meg ned i kinoen og så den alene. Og da tenkte jeg at jeg har laget en film med Julianne Moore og Meryl Streep og med tre kvinnelige karakterer som er så rike og komplekse.

Hun vuderte på forhånd filmprosjeket som risikofullt.

- Men jeg tenkte at det er en liten film, og om det ikke funker kommer ingen til å se den uansett. Men så har det eskalert. Jeg trodde ikke denne typen film ville gi så mye oppmerksomhet.

Men der tok hun feil. Filmen har ført til Golden Globe-nominasjoner både for Kidman og Streep.

Filmen har premiere i Norge først 7. august neste år. I USA slippes den i januar. Les mer om filmen på de offisielle nettsiden.

SEKS NOMINASJONER</B> Meryl Streep, Julianne Moore og Nicole Kidman fikk seks Golden Globe-nominasjoner for filmen.
<B>VIRGINA WOOLF:</B> Tok sitt eget liv i 1941. Forfatteren slet med sinnsykdom.
<B>NICOLE SOM VIRGINA:</B> I den nye filmen «The Hours» spiller Kidman forfatteren Virgina Woolf.