Arbeidets verdi

«En gang var det vanlig å hylle det arbeidende folket. Nå hyller vi den arbeidende kapitalen.

John Olav Egeland

i en kommentar i Dagbladet

«Når de som sitter på Stortinget bor på den beste vestkant i Oslo er det ingen av dem som vet hvordan vi arbeidere har det. Jeg bare venter på at vi skal reise oss å si i fra at vi ikke kan ha det slik, det er på tide at noen sier i fra.

Marit Brattvang

«Er det meningen at Egelands observasjon skal være spesielt skarp med krav på oppmerksomhet utover det vanlige? At arbeidet har sunket i status har vært godt kjent siden tidlig 70-tall. Hva er nytt i dag? Vi lever i en narsissistisk, navlebeskuende kultur hvor det omtrent er kun estetiske idealer som rår. Dersom man skummer f.eks fjernsynsprogammer, handler de utelukkende om estetikk og lite om ånd.

Platonix«At f.eks. håndverkere, buss-/lastebilsjåfører, helsearbeidere, maskinførere, industriarbeidere, osv. blir sett på som skoletapere i enkelte miljøer er direkte skremmende. Det verste er at det er blitt greit med slike holdninger som brer mer og mer om seg i samfunnet. Vi bør alle forstå at vi er totalt avhengig av hverandre for å få samfunnet til å fungere, og at alle er akkurat like mye verdt, uansett hvilken jobb man utfører daglig.

Rune«Egeland skyter over mål, han er alt for ensidig opptatt av å gi uttrykk for sin dårlige samvittighet. At arbeiderne skulle være forsøkt oversett av middelklassen stemmer faktisk ikke.

Lucius