ELSKVERDIG: Jan Petter Sissener er så elskverdig at han har satt av tid til å blogge ved siden av sitt virke som finansnestor. Foto: NTB Scanpix
ELSKVERDIG: Jan Petter Sissener er så elskverdig at han har satt av tid til å blogge ved siden av sitt virke som finansnestor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tuftebarten:

Arbeidsfolk, lytt til investorene!

Om Jan Petter Courvoisier Sissener og Kjell Erik Eilertsens grusomme plan.

Meninger

Det er mange ting som opptar ordinære arbeidsfolk i en valgkamp. Mange er bekymret for lav sysselsetting, økende forskjeller mellom de som tjener mye og de som tjener lite, og om alle de nye måtene å få oss til å jobbe på uten å gi oss en skikkelig kontrakt – midlertidige stillinger, vikarbyråer, nulltimerskontrakter, Foodora og Uber.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Heldigvis har vi folk som Jan Petter Courvoisier Sissener og Kjell Erik Eilertsen blant oss. Hadde det ikke vært for disse to, hadde vi vanlige lønnsmottagere kanskje latt oss lure til å stemme for et regjeringsskifte etter fire år med høyre fløy ved roret. Men takket være bloggen til Sissener og Eilertsens forside i onsdagens Finansavisen, vet vi nå at Jonas Gahr Støre er uegnet som statsminister.

Jan Petter Sissener er så elskverdig at han har satt av tid til å blogge ved siden av sitt virke som finansnestor. Eller det vil si, han har ikke tid selv så han har ansatt kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø til å skrive bloggen for seg. Aabø har et litt over middels sterkt hat mot Miljøpartiet de Grønne og et middels sterkt hat mot Arbeiderpartiet.

I bloggen «Kan vi leve med Støre som statsminister?» forklarer Sissener med Jarle Aabø-stemme at lederen av Arbeiderpartiet er en samvittighetsløs løgnhals som får polakker til å male huset for seg for «en slikk og ingenting».

Kjell Erik Eilertsen har tydeligvis konkludert med at vi ikke kan leve med Jonas Gahr Støre som statsminister. Derfor gjorde han et siste sprell som journalist i Finansavisen før han går til oljebransjen: en forsidesak om at noen som jobbet for noen som jobbet for Støre i 2011 ikke hadde rapportert inn arbeidet sitt.

Jeg har lyst til å takke Sissener og Eilertsen for det journalistiske arbeidet de uselvisk har begitt seg ut på med befolkningens ve og vel i tankene. Sissener og Eilertsen har nemlig en grusom plan. Planen er ganske dum. Men det er valgkamp, og da kan både grusomme og dumme planer fungere bedre enn ellers. Planen er som følger: En gjeng finansfolk med sympatier langt ute på høyresida forteller ordinære arbeidsfolk som bryr seg om et skikkelig arbeidsliv at de ikke må stemme på venstresida siden Ap-lederen har vært involvert i arbeidsforhold og ansettelsesformer som ligner på de høyresida vil tillate men som venstresida er imot.

For at vi skal bite på dette agnet må vi greie å hente fram all den lettlurte naiviteten vi har i oss. Så må vi la oss overbevise om at brygga til Støre og de to lagene med beis på villaen hans betyr at ingen partier på venstresida vil regulere arbeidslivet for å beskytte oss som jobber i det. Så må vi la oss lure til å tro at Høyre, FrP og Venstre – partier som åpent sier de ønsker en ytterligere deregulering av arbeidsmarkedet – kommer til å gjøre jobbene våre tryggere. Det kan virke søkt. Men hvis vi virkelig tar oss sammen, kan vi hjelpe finansfolkenes grusomme plan å bli virkelighet. Arbeidsfolk, det er på tide å lytte til investorene!