Arbeidsjernet

SKYWALKER RANCH, California (Dagbladet): Åtte år etter suksessen med «Pulp Fiction» har Samuel Jackson endelig laget ny film med John Travolta.

- Men det blir ingen oppfølging av «Pulp Fiction». John etterforsker min død i «Basic», sier Jackson, retter på en blå sikspens med skyggen bak og smiler bredt. Han ble Oscar-nominert for rollen som den filosoferende leiemorderen Jules Winnfield i «Pulp Fiction». Utover det har han ikke noe romantisk forhold til den kjente Tarantino-filmen.

Samuel Leroy Jackson er nå aktuell i «The 51st State» på norske kinoer.

Godt betalt ferie

Fra 22. mai er han klar med «Star Wars: Episode II - Klonene angriper» som Mace Windu, før han følger opp med «Basic» , «XXX» , «No Good Deed» og «Changing Lanes» .

- Den ene jobben har tatt den andre, men slik er det i denne bransjen. Enten så har du ikke en dritt å gjøre, eller så er avtaleboka fylt opp. Uansett føler jeg meg utrolig privilegert. I løpet av det siste året har jeg jobbet med filmer i Panama, Praha og i Liverpool, og innimellom har jeg god tid til å gå noen runder på golfbanen. Nei, vet du hva:; jeg føler at jobben min er som en lang, godt betalt ferie, sier Jackson til Dagbladet.

- Jeg er som en unge

Han fikk rollen som Mace Windu etter at han i et intervju sa at han ville jobbe med «Star Wars»-skaperen George Lucas. Han skryter fælt av Lucas, og som stor fan av Hongkong-filmer, hadde han selvsagt stor glede av slagsmålsscenene med lysende sverd.

- Jeg har hele livet øvd meg på å slåss. Jeg er som en liten unge igjen når George Lucas roper «action!». Jeg er heldig som får betalt for det, sier Jackson, som også er blant de skuespillerne i Hollywood som innrømmer at han er glad i penger. Derfor hånler han når vi spør ham om han noen gang vil gå tilbake til teateret.

- Nei, absolutt nei. Da blir det vanskeligere for agenten min å fylle bensin på Mercedesen min.

SUTRER IKKE: Karrieren til Samuel L. Jackson tok av etter «Pulp Fiction» i 1994. Nå er han aktuell i ikke mindre enn seks filmer. - Dette livet er som en lang og godt betalt ferie, sier Jackson til Dagbladet. Her er han fotografert på en basketkamp tidligere i år.