Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsledige finner gir alt

Nøden har ikke lært de fem finske arbeidsledige å spinne. Derimot så kaster de klærne foran et hylende kvinnepublikum - og lever fett på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tidligere arbeidsløse gutta, som har dannet stripteasegruppa Av med Byxorna, tjener nå gode penger på å la seg beglo av kvinneøyne på stappfulle puber og utesteder i Finland.

Veien til suksessen begynte da Teppo Vuorio fra Rovaniemi så den britiske filmen «I blanke messingen». En gjeng arbeidsløse karer i Midt-England startet med striptease - og snudde elendighet til suksess. Teppo Vuorio tente på ideen, og begynte å skrangle sammen vanlige arbeidsløse menn på puber i Lappland.

- Jeg fant raskt fire fyrer som var villige til å kle av seg foran et publikum, forteller Teppo Vuorio til avisa Expressen. To måneder etter oppstart drar gutta fulle hus overalt de kommer. Teppo Vuorio forklarer framgangen med at de er fem vanlige, finske menn.

- Vi er menn som finnes i hver forstad, i hver stue i hele Finland. Noe for gutta som må gå i land fra Nordsjøen når oljesalget dabber av?

UT AV LEDIGHETEN: Finske arbeidsledige kaster klærne på et utsted i Helsinkiu etter oppskriften fra filmen I Blanke Messingen.