Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Arbeidsministeren tar utfordringen

Regjeringens store satsing på kunnskap, forskning og ikke minst på vei og bane vil gi mange nye arbeidsplasser.

SVARER PÅ BREVET: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie svarer Johanne Magnus, som sendte et åpent brev der hun blant annet ber henne skaffe flere arbeidsplasser. Foto: Gorm Kallestad /  NTB Scanpix
SVARER PÅ BREVET: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie svarer Johanne Magnus, som sendte et åpent brev der hun blant annet ber henne skaffe flere arbeidsplasser. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Kjære Johanne Magnus. Takk for at du utfordrer meg i et innlegg 6. januar.

Først vil jeg si at jeg forstår inderlig godt at det er krevende å stå utenfor arbeidslivet. Mine egne erfaringer med å stå utenfor jobb på grunn av sykemelding kan være beskjedne og mer kortvarige sammenliknet med mange andre, men jeg merket fort hvor tungt det til tider kunne være når man egentlig ville tilbake til jobb og kolleger. Du ber meg «skaffe flere arbeidsplasser, også deltid for mennesker med ekstra behov for tilrettelegging».

Jeg kan forsikre deg om at regjeringen har fullt trøkk på å få flere i jobb og redusere ledigheten. I statsbudsjettet satser vi storstilt, og mer enn før, på en rekke initiativ og tiltak for å få til det. Ett av mange tiltak er 4000 tiltaksplasser for å få folk i jobb - 1000 av dem forbeholdt unge. Regjeringens store satsing på kunnskap, forskning og ikke minst på vei og bane vil gi mange nye arbeidsplasser. Mer fleksible arbeidstidsordninger og økt adgang til å ansette midlertidig kan åpne døra inn til arbeidslivet for mange som i dag står på utsiden.

For dem som trenger ekstra tilrettelegging har regjeringen blant annet et nytt og varig lønnstilskudd og et nytt inkluderingstilskudd. Det betyr at arbeidsgiverne får dekket mer av utgiftene til lønn og tilrettelegging når de ansetter folk med redusert arbeidsevne. På den måten får flere verdifull arbeidserfaring og muligheten til å vise seg fram i arbeidslivet.

Kjære Johanne, du har masse å bidra med og jeg ønsker deg lykke til i jobbjakten og håper du raskt finner en jobb du vil trives med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media