ALVORLIG: TV 2-direktør Olav Terjeson Sandnes sier at han tar funnene til Arbeidstilsynet på alvor. Foto: Paul S. Amundsen/NTB scanpix.
ALVORLIG: TV 2-direktør Olav Terjeson Sandnes sier at han tar funnene til Arbeidstilsynet på alvor. Foto: Paul S. Amundsen/NTB scanpix. Vis mer

Arbeidstilsynet oppdaget fryktkultur hos TV 2

Ansatte hos TV 2 i Bergen frykter represalier fra ledere og er redde for å melde fra om avvik, kommer det fram etter at Arbeidstilsynet var på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet har varslet seks pålegg i etterkant av et tilsyn hos TV 2 i Bergen, hvor både teknologiavdelingen og avdelingen for sport og nyheter holder til, skriver Dagens Næringsliv.

Tilsynet avslørte blant annet at ansatte frykter for represalier fra ledelsen og at noen arbeidstakere «uttrykker redsel for å melde fra om avviksforhold».

Henrikke Helland, som er klubbleder hos TV 2-journalistene, sier at hun kjenner seg igjen i beskrivelsene av frykt og redsel, mens hovedverneombud Linda Røssland Henriksen også bekrefter funnene i rapporten.

- Som rapporten viser, så har vi noen ledere i TV 2 som ikke er gode på personalbehandling. Medarbeidere i kanalen er blitt behandlet på en måte som går ut over deres psykiske og fysiske helse. Ledelsen har vært veldig klar på at den vil få bukt med ukulturen som har vært i bedriften. Det har vi tro på, sier Røssland Henriksen til TV 2. 

TV 2-sjef Olav Terjeson Sandnes sier han tar Arbeidstilsynets funn alvorlig.

- Når det er noen som opplever det slik, om det så kun er én, så er det én for mange. Det er ikke slik vi ønsker å ha det i TV 2, og derfor har vi allerede satt inn tiltak, sier Sandnes.

TV 2 har kommet med sin tilbakemelding på varselet om pålegg, og Arbeidstilsynet vil nå vurdere om de skal gå videre med påleggene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer