Arbeidstilsynet vil granske Funcom

Vurderer tilsynssak.

FORTALTE OM VANSKELIGE FORHOLD: Osman Keskin fortalte i dag om svært tøffe arbeidsforhold hos sin tidligere arbeidsgiver, Funcom. Han får støtte av LO-forbundet EL & IT ved Erik Bråten (bakerst). Foto: PÅL NORDSETH
FORTALTE OM VANSKELIGE FORHOLD: Osman Keskin fortalte i dag om svært tøffe arbeidsforhold hos sin tidligere arbeidsgiver, Funcom. Han får støtte av LO-forbundet EL & IT ved Erik Bråten (bakerst). Foto: PÅL NORDSETH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag gikk tidligere ansatte i spillprodusenten Funcom ut i Dagbladet.no og fortalte om svært vanskelige arbeidsforhold. Hetsing, utnytting, ubetalt overtid og ulovlige ansettelsesforhold skal ha vært en del av hverdagen til de ansatte.

Nå vurderer Arbeidstilsynet i Oslo å sette Funcom under lupen.

Vurderer tilsynssak- Vi har hatt to enkeltsaker, der to ansatte i Funcom har tatt kontakt med oss. Disse er unntatt offentlighet. Men det er blant annet på bakgrunn av disse sakene at vi vurderer å opprette en tilsynssak, sier avdelingsleder i Arbeidstilsynet Oslo, Pål Lund, til Dagbladet.no.

De må vurdere saken opp mot andre oppgaver, og vil ikke ta noen avgjørelse før jul. En eventuell tilsynssak vil derfor tidligst komme i gang i slutten av januar neste år.

- Det vil i så fall bli en undersøkelse av Funcom på generell basis, ikke på disse enkeltsakene. Vi vil se på oppfølging og forebygging av sykefravær, sier Lund, som ikke kjenner til noen tidligere tilsynssaker hos Funcom.

- De to personene som tok kontakt, har gjort oss oppmerksom på at Funcom er en bedrift vi bør legge ressurser på. Når vi mottar henvendelser fra enkeltpersoner, ønsker vi ofte å se mer generelt på bedriften for å se hvordan de håndterer arbeidsmiljøet. Det kan være mer grunnleggende ting som må løses, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.