Arcade Fire-konserten avlyst

Skulle spille for utsolgt Sentrum Scene.

(Dagbladet.no): Den kanadiske indierocksensasjonen Arcade Fire skulle spilt for et stappfullt Sentrum Scene i kveld. Det blir det ikke noe av. Sanger Win Butler sliter med en seig halsinfeksjon, og Montreal-bandet har avlyst de ni resterende konsertene på Europa-turneen.

- Butler kan rett og slett ikke synge nå, erklærer bandet i en pressemelding.

- Kort varsel

- Vi fikk beskjed tidligere i dag, på veldig kort varsel, bandets scenerigg var allerede på plass i Oslo. Nå gjør vi så godt vi kan for å varsle publikum, sier presseansvarlig Noëlle Poppe ved Sentrum Scene til Dagbladet.no.

- Dette er veldig kjedelig, Arcade Fire var en av de store konsertene på vårprogerammet. Vi kan bare beklage overfor publikum, sier Poppe.

Det bemerkelsesverdige bandet slo igjennom med svært albumet «Funeral» i 2004/2005. Albumet ble hyllet av kritikerkorpset og ble kåret til årets beste for 2004 i Pitchfork. Andrealbumet «Neon Bible», som kom tidligere i år, fikk terningkast fem i Dagbladet.

Blant bandets erklærte fans er blant andre David Bowie og U2, som de også har samarbeidet med.

Prøver igjen til høsten

DETTE GÅR VI GLIPP AV: The Arcade Fire i full sving under en konsert i hjembyen Montreal i februar. Foto: RYAN REMIORZ/AP/SCANPIX
DETTE GÅR VI GLIPP AV: The Arcade Fire i full sving under en konsert i hjembyen Montreal i februar. Foto: RYAN REMIORZ/AP/SCANPIX Vis mer

Ifølge Noëlle Poppe ved Sentrum Scene jobbes det allerede med å finne en ny dato, sannsynligvis blir dette til høsten. Kjøpte billetter vil være gyldige på erstatningskonserten, eventuelt kan de refunderes på utsalgsstedet fra førskommende tirsdag.

- Vi forventer at en del publikummere dukker opp på Sentrum, men vi vil være på plass og informere om avlysningen, sier Poppe til Dagbladet.no.

The Arcade Fire har spilt i Norge én gang tidligere, i Oslo i mars 2005. Etter planen skal gruppa spille på Hovefestivalen i juni.