Sensureres: Arcade Fire på scenen under Vieilles Charrues-festivalen i Frankrike i sommer. Foto: NTB Scanpix
Sensureres: Arcade Fire på scenen under Vieilles Charrues-festivalen i Frankrike i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Arcade Fire sensureres. Istedenfor høres det bare et pip

Piller og selvmord fjernes.

(Dagbladet): Det kanadiske indierockebandet Arcade Fire slapp i sommer sitt femte studioalbum «Everything Now» til terningkast fem i Dagbladet.

Albumet inneholder blant annet singelen «Creature Comfort» som nå har blitt sensurert på kanadisk radio.

Det er bandets plateselskap som har valgt å fjerne visse ord i sangen. Global News som først meldte om sensuren, har i likhet med flere andre medier forsøkt å få tak i plateselskapet for å få en begrunnelse for sensureringen, men har ikke lyktes.

Erstattet med et tut

I den sensurerte versjonen er ordene «selvmord», «dø», «piller» og «kutter» erstattet med et tut som sklir inn i instrumentalen.

De understrekede ordene under har blitt fjernet i den kanadiske radioversjonen av sangen.

Lege Emma Woolley ved Stella's Place i USA, et sted hvor ungdommer med mentale helseproblemer kan få hjelp, sier til Global News at slike ord ikke skader noen. Tvert i mot mener hun at det kan hjelpe ungdommer som sliter med mental helse ved at de kan føle seg mindre isolerte og alene.

- Det kan gjøre det enklere for dem å snakke om hva de går gjennom når det reflekteres i musikk og kunst, sier Woolley.

På turné

Arcade Fire har utgitt fem Arcade Fire har blant annet vunnet Grammy-prisen for «årets beste album» i 2011 for albumet «The Suburbs».

For tiden reiser bandet rundt med «Infinite Content»-turnéen. Denne uka gjestet de også programmet til den kjente talkshow-verten Ellen Degeneres, der de fremførte låta «Everything Now».