OVER: Tegneseriefiguren Archie Andrews forsvinner  etter 70 år. Foto:  REUTERS/Archie Comics Publications/Handout via Reuters
OVER: Tegneseriefiguren Archie Andrews forsvinner etter 70 år. Foto: REUTERS/Archie Comics Publications/Handout via ReutersVis mer

Archie tar en kule for sin homofile venn

Den evige tenåringen Archie, som først dukket opp i en tegneserie med samme navn i 1942, er ikke lenger blant oss. I siste nummer tar han en kule for sin homofile venn Kevin og dør.

- Archies død er den største historien i Archie Comics historie og en milepæl i tegneserieverdenen, sier utgiveren Jon Goldwater.

Den rødhårede skoleeleven har underholdt generasjoner av amerikanske tegneserielesere og har også vært å finne i norske bladhyller.

- Archie døde som han levde, som en helt som representerer det beste i oss alle, sier Goldwater.

Han vil ikke være med på at Archies dødsfall er en trist begivenhet, selv om over 70 år med tegneseriehistorie med onsdagens utgave av bladet nå er over.

- Det er egentlig ikke trist, det er faktisk inspirerende, mener Goldwater.

- Archie gjør det man forventer at han skal gjøre. Han tar en kule for sin venn, og han ville ha gjort dette for alle, sier han.

Archies venn Kerry Keller er ingen hvem som helst, men nyvalgt senator som dukket opp som en åpent homofil karakter i tegneserien i 2010.

(NTB)