TIL NORGE: Arctic Monkeys har spilt i Norge før, men ikke som headliner på Øya. Det skjer i sommer. Foto: SCANPIX/AFP
TIL NORGE: Arctic Monkeys har spilt i Norge før, men ikke som headliner på Øya. Det skjer i sommer. Foto: SCANPIX/AFPVis mer

Arctic Monkeys til Øya

Britisk storband er ny headliner.

Lenketips:
Video: «When the Sun Goes Down»
Video: «Leave Before the Lights Come On»

html,body { border: 0px; } I dag slipper rockfestivalen i Oslo nye headlinere. Høyt opp på 2009-plakaten kommer Arctic Monkeys. Pressesjef Jonas Prangerød er i ekstase.

— En av de siste åras største britiske rockesuksesser, sier han til Dagbladet.

Massiv hyping
Bandets debutskive «Whatever People Say I Am, That?s What I?m Not» ble i 2006 den raskest selgende debutskiva på De britiske øyer noensinne. De var blant de første banda som slo igjennom etter massiv hyping på nett. Året etter kom oppfølgeren «Favourite Worst Nightmare.

Tidlig på sommeren kommer bandets tredje skive. I midten av august spiller de i Middelalderparken under Øyafestivalen.

Energisk
I tillegg slipper festivalen to andre navn i dag.

— The Bronx er et energisk punkrockband fra Los Angeles, som lenge har vært favoritter på Øya-kontoret. Etter å ha forsøkt i et par år kan vi endelig presentere dem på festivalen, sier Prangerød.

Foreløpig siste artist er norske Norma Sass.

— Bandet ble nettopp kåret til Ukas Urørt av P3 og er for øyeblikket det mest nedlasta bandet på Urørt-sidene til NRK. Et band med masse potensial, gode låter og pågangsmot. Vi ble helt hekta på poplåtene til Norma Sass første gang vi hørte dem, sier Jonas Prangerød.