GRACE MÅ INN I NORSK POLITIKK: Arendalsuka er i gang, og vi venter på hvem innenfor den norske skravleklassen som blir nasjonens Grace Jones? Foto: NTB Scanpix
GRACE MÅ INN I NORSK POLITIKK: Arendalsuka er i gang, og vi venter på hvem innenfor den norske skravleklassen som blir nasjonens Grace Jones? Foto: NTB ScanpixVis mer

Arendalsuka, kan dere høre meg: Bli der nede hele bunten !

Norsk politikk trenger en Grace Jones. Blir det Siv Jensen eller Martin Kolberg eller den samlede, norske politiske pressen (pressa)?

Meninger

,Arendalsuka startet i går og den varer fram til lørdag. Det er en politisk festival i fem dager, som ble arrangert første gang i 2012, etter mønster fra svenskene og danskene ettersom vi nordmenn helst vil på dansgalla og spel og dølle rockefestivaler. Der nede, i Sørlandets perle av en liten rutebilstasjonsby, møtes de med hovedfag i bokstaver om AP, SV, FrP, H, Verden, Brexit, pensjon, NATO, sjuke, gamle, eldre og forsvar og islam og skatt pluss de som mener et snitt på minst 4 i matte er det som MÅ til for å komme inn på lærerutdanningen (hva er det med kunnskapsministeren og hans parti, de som tenker tall er selve livet, politiske haner altså). Arendalsuka er et mekka for de med fasitsvar, master i skravling, morske munner og vedtatte sannheter og de som redder verden natt etter natt med politisk kvalitetsfyllerør eller for å nyte hverandres store egoer. Og, med disse linjene nedtegnet får vi politisk redaktør, og diverse bedrevitere fra andre aviser og Dagsnytt 18, på den dumme fleskenakken av uvitenhet. Sic, ass. Men, dere burde skamme dere alle sammen, dere som ikke fortutså at Trump seilte opp som presidentkandidat. Hva holder dere egentlig på med? Drekker? Snakker i munnen på hverandre? Digger hverandre? Bli der nede, hele bunten (og les Harald Sverdrup) og snakk makta midt i mot og ikke oppetter ryggen.

Men, samtidig, vi hyller Arendalsuka. Vi har derfor anmeldt dagens debatter, seminarer, samtaler, stands og analyser før de skjer, en såkalt sikker klikkvinner ettersom denne saken er hel fri for hentydninger til dem som egentlig styrer dette landet, Facebook Høyre for Høns.

På dagens program står blant annet: Presentasjon av norsk ledelsesbarometer, og vi kan på forhånd anmelde dette som trøtt retro, litt Øya faktisk der kanskje Siv Jensen blir den nye Grace Jones ?

Og, nei dette er ikke humoristisk ment, det er alvor, gravalvor. Erna Solbergs mannskap trenger en Grace i sin midte, NÅ! Like mye som Arbeiderpartiet trenger en fresh Martin Kolberg med ny parykk og kjole. The Norsk Ledelsesbarometer har forresten siden 2008 gitt ut mange rarer og spennende album, men stort sett uten singelhits.

Årets utgivelse er igjen myntet på dresser som stresser og tåkefyrster som tjener alt for mye ved å gjøre alt for lite. Men, bandet lover i år «Fokus på «hard» HR, målstyring og nye ledelses- og styringssystemer i norsk arbeidsliv». Nei, sier vi: The Norsk Ledelsesbarometer er ei døgnspyflue, en hybrid av Kygo, Wagner og Idol-Guri, utgitt for å tekkes borgerskapets iboende redsel for brunsnegler og forandringer. Syresnakk.

Men, duoen «The NAV Talks – Aner du hva du går glipp av?» er et country-prosjekt vi virkelig anbefaler for de fleste mennesker som ikke stemmer Høyre, Venstre, KrF eller FrP. NAV er for folk flest, dette er bluegrass i våre naive, kommunistiske ører. Duoen leverer viktige bidrag til vår kollektive folkehelse. Hvis The NAV Talks kommer til et tettsted nær deg, vær der!

I dag er det også muligheter til å få med seg det legendariske tungrockbandet «The Brexit: Har EU tuklet med demokratiet?»

Sist vi hørte disse gikk Hellas konkurs, mens Brussel-gjengen spiste opp all maten, så det ikke ble igjen noen smuler fra de rikes bord til andre enn EØS-medlemmene. Men, med The Brexit kan det forventes headbanging på første rad fra så vel Harald Stanghelle og Hege Ulstein (flink) som Mimir K., Tore Gjerstad, Aksel Braanen Sterri, Geir Ramnefjell og selvsagt politikkens svar på Wham: Giæver & Joffen.

Hvis noen savner Dagens Næringslivs suverene kjole- og hvitt kommentator, Kjetil B. Alstadheim, så er han kanskje sammen medJonas Gahr Støre og Geir Lippestad i det blå rommet for å få med seg: «Dialogsamtale om kjærlighet i et stort perspektiv». Arendalsuka: I love U (SA).