Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets beste åpning

«The Hunger Games» fortsetter den vanvittige suksessen.

ENDELIG OPPTUR: 2014 har vært et tøft år for The Hunger Games-stjerna Jennifer Lawrence. Men nyeste film i serien det svært godt. REUTERS/Mario Anzuoni
ENDELIG OPPTUR: 2014 har vært et tøft år for The Hunger Games-stjerna Jennifer Lawrence. Men nyeste film i serien det svært godt. REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

(Dagbladet): Helgens premiere på «The Hunger Games: Mockingjay, part 1» ble svært innbringende.

836 millioner kroner spilte den tredje filmen i serien inn på de første dagene på kino i USA. Åpningen gjorde dermed skamme på spådommene om at besøkstallene ville stupe som følge av at tredje og siste bok i serien er delt opp i to filmer.

Filmens store stjerne Jennifer Lawrence fikk med det en etterlengtet opptur etter et tøft år.

Åpninga er den beste premierehelgen på kino i USA i år, med god margin. «Transformers: Age of Extinction» er neste på lista, med ei åpningshelg som spilte inn snaue 680 millioner kroner, melder New York Daily News.

Har møtt krititikk Suksess nå, men det så lenge tøft ut under premieredagen på fredag. Så skuffende var billettsalget på fredags ettermiddag at aksjekursen til produksjonsselskapet Liongate falt med fem prosent på kort tid.

Skaperne av filmserien ble kraftig kritisert for å dele opp tredje og siste boka i Suzanne Collins' populære serie i to filmer, og beskyldt for å ville presse mest mulig penger ut av filmsitronen.

Men kritikernes påstand om at fansen ville vende denne filmen ryggen faller altså på stengrunn. For også i verden samlet sett gjorde filmen det svært godt. «Mockingjay, part 1» spilte inn over en milliard kroner i resten av verden, hvilket gir filmen en samlet premierehelg verdt nesten 2,7 milliarder kroner.

Gjør som Harry Potter Dagbladets anmelder deler også publikums entusiasme for den tredje filmen om Katniss Everdeen, og trillet en femmer på terningen.

- Dette er den største åpningshelga i år, og det illustrerer bare hvor sterk denne merkevaren er, sier Lionsgate-sjef David Spitz til NY Daily Mail.

Andre del av den tredje boka i «The Hunger Games», som også blir den siste filmen i serien, er ventet i november 2015. Dersom den følger trenden fra Harry Potter, hvor filmskaperne også delte siste bok i serien opp i to filmer, vil den gjøre det betydelig bedre enn «Mockingjay, part 1».

Dermed er det grunn til å vente på enda bedre tall for skaperne i Lionsgate og «The Hunger Games»-stjerne Jennifer Lawrence, som nettopp avslørte at hun ofte spiser hvitløk før en kyssescene - bare for å sette motspilleren på plass.   

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling