Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets beste kjøp?

Wind Waker er et suverent spill som du garantert blir hekta på.

I blant er det deilig å ta feil. For i likhet med mange andre var også jeg skeptisk da de første bildene fra Nintendos storsatsing ble vist for en tid tilbake. Mens nesten alle andre tilstreber fotorealisme, har Hr. Miyamoto, geniet bak bl.a. «Super Mario» og «Donky Kong» valgt en ganske grov og tilsynelatende flat form på figurer og landskap.

Men la deg ikke lure. «Wind Walker» er et suverent spill, grafikken er faktisk noe av det bedre, mer elegante og gjennomførte jeg har vært borti- uansett plattform og genre. Ja, alt i alt er dette er så bra, at ingen bør bli overrasket om riktig mange investerer i en Gamecube-maskin nå.

Kjenner du de foregående spillene i serien, vet du hva du har i vente.

Figurer, miljøer, landskap og mytologi er ganske likt, det samme er styringsfunksjonene. Grunnen er enkel: Hvorfor forandre noe som er tilnærmet perfekt? Men oppdragene er naturlig nok annerledes. Den største forskjellen er at du nå seiler rundt fra øy til øy, på leting etter din lillesøster som er blitt kidnappet.

Hver øy er en ny labyrint (dungon), med ymse hindringer og bosser. Seilbåter forustetter vind, ganske greit at du ganske fort lærer deg å styre vindretningen ved hjelp av en dirigentstav.

Stort, fantasifullt og jevntflytende.

Det ser kanskje barnslig ut, men tro meg, dette er et spill du garantert kan bli hekta på om du er 6 eller 60.

Og som om ikke dette var nok: Som bonus får du «Zelda: Master Quest» (ikke utgitt før) og «Zelda: Ocarina of Time» (terningkast 6 da det kom på Nintendo 64). Årets beste kjøp?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media