Årets beste lokalavis

Og prisen går til ...

(Dagbladet.no): Os og Fusaposten er kåret til årets lokalavis i Norge. Prisen ble delt ut under Landslaget for Lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Oslo.

Vunnet før

Juryen mener Os og Fusaposten er en gjennomarbeidet og velredigert lokalavis som har svært god kontakt med lokalsamfunnet sitt.

Den lille lokalavisens nedslagsfelt er Os og Fusa kommuner. Den kommer ut onsdager og lørdager og har et bekreftet salg på vel 5500 eksemplarer.

- Vi er veldig glade for prisen. Det kom som en overraskelse, sier ansvarlig redaktør Christian Fr. Stabell til Dagbladet.no.

Os og Fusaposten fikk en tilsvarende pris i 1992.

Os kommune er kanskje mest kjent for ordfører Terje Søviknes fra Fremskrittspartiet. Han gratulerer, men innrømmer åpent at livet alltid ikke har vært enkelt med Os og Fusaposten.

Klagde på avisen

- Både jeg, ansatte i kommunen og innbyggere synes avisen til tider har vært vel kritiske, det må jeg innrømme.

Ordføreren har sågar gått til det skritt å innklage lokalavisen til Pressens faglige utvalg (PFU). Det endte med at Søviknes fikk rett i at lokalavisen hadde brutt god presseskikk..

Søviknes understreker at lokalavisen er en avis som følger med på stort og smått, og som man må lese skal man holde seg oppdatert om lokalmiljøet.

- Avisen har et grep på sine leser som enhver annen redaktør skulle misnunne dem, sier Søviknes.

BEST I LANDET:</B> For andre gang har lokalavisen på Vestlandet fått pris for beste lokalavis.