Årets beste mannfolk

Det finnes mannfolk som klarer å gjøre mer enn en ting om gangen. Her er de beste mannfolka i Norge år 2003.

Det er magasinet Mann som har kåret de beste blant de beste for deres i innsats i året som er gått.

Årets mann 2003 er Morten Rostrup. Dette er presidenten for Leger uten grenser, og i juryens begrunnelse heter det:

Siden 1996 har Rostrup vært en del av denne organisasjonen stiftet i 1971, de siste tre årene som president for de nesten 20 000 medarbeiderne. Mest kjent her til lands ble han nok under Irak-krigen, da han talte bistandsorganisasjonene midt i mot og sa det ikke fantes noen humanitær katastrofe i Irak.

Mann har kåret årets man i tre år nå. De tidligere vinnerne er Curling-landslaget (2002), kronprins Haakon (2001), Farid Bouras, lederen Ungdom Mot Vold (2000).

Sportsmann

Også flere menn fortjener heder på sine områder, mener Mann. I klassen årets mann, sport, er det hundekjører

Robert Sørlie som stikker av med prisen.

Robert Sørlie står uten tvil for en av tidenes største sportsprestasjoner. Den tøffe hurdølingen vant Iditarod, verdens tøffeste hundeløp, mens måpende veteraner måtte se seg slått av en nykommer som kun hadde deltatt i det historiske løpet én gang tidligere.

Fra før har folk som Pål Anders Ullevålseter, Thomas Hansvoll og Knut Holmann fått utmerkelsen.

Kulturelle menn

I underholdningsverden er det flere priser som får sin mann. Øyvind «Vinnie» Sauvik fra Paperboys får musikkprisen 2003.

Året begynte bra for Paperboys og Øyvind «Vinnie» Sauvik. Med 12 whisky innabords mottok han Spellemannsprisen for 2002s beste hiphop-album; «No Cure For Life». Så ble det bare bedre. I august fikk oppfølgeren «The Great Escape» strålende kritikker, det har vært fulle hus hvor enn de har vært og nå er de kåret til årets musikkmenn av MANN. Er det rart Vinnie skal kjøpe seg hus på Las Palmas?

To menn deler prisen for film og tv. De to Idol-programlederne Thomas Numme og Harald J. Rønneberg kom fra det relativt anonyme til å være på alles munner, skriver Mann.

Administrerende direktør i TVNorge, Morten Aass, stikker av med makt og medier-prisen.

Fra juryen heter det:

Sommeren 2002 ble Morten Aass hentet inn for å hjelpe det synkende skipet TVNorge på rett kjøl. Og han har vist seg å være en miraklenes mann. I mars i år ble kanalen relansert i ny, markant innpakning, og i oktober kunne en stolt Aass skilte med rekordtall både når det gjaldt økonomi og seere.

ÅRETS MANN:</B> Leger uten grensers president Morten Rostrup.
<B> ÅRETS MANN FILM & TV: Det ble to det. Thomas Numme og Harald J. Rønneberg ledet Idol med glans.
ÅRETS MANN MUSIKK: Vinnie.
ÅRETS MANN MAKT & MEDIER: TVNorges Morten Aass.