Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets beste pressefoto er kåret

- Jeg var utslitt da jeg tok bildet, forteller fotografen.

(Dagbladet): World Press Photos hovedpris deles ut hvert år til det beste bildet som er tatt i året som er gått.

- Fem dager på grensen Årets vinner av verdens beste pressefoto er tatt av den australske fotografen Warren Richardson. Bildet viser flyktninger som krysser grensen mellom Serbia og Ungarn.

Bildet er tatt natt til 28. august 2015 og Richardson sier at han levde fem dager på grensen, sammen med flyktningene.

- En gruppe på rundt 200 flyktninger ankom og de gikk under trærne langs grensen.Først sendte de kvinner og barn, så mennene. Jeg var der i rundt fem timer og vi lekte katt og mus med politiet hele natta. Da jeg tok bildet var jeg utslitt, sier Richardson.

- Politiet leter etter disse menneskene, så man kan ikke bruke blits, da ville jeg avslørt dem. Jeg måtte bruke lyset fra månen, sier han.

- Viktig bilde Jurymedlem og fotosjef i nyhetsbyrådet AFP, Francis Kohn, sier han viste at dette var et viktig bilde med en gang han så det.

- Bildet har slik styrke på grunn av sin enkelthet, spesielt det symbolske med piggtråden. Vi mener det har nesten alt i seg for å gi oss en sterkt visuelt bilde av hva som skjer med flyktningene. Jeg syntes det er et klassisk bilde og samtidig er det tidløst. Det portretterer en hendelse, men måten det er gjort på er klassisk i den aller beste meningen av ordet.

Richardson er frilansjournalist, og jobber til daglig i Øst-Europa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media