Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets beste TV-serie?

Historiske Emmy-nominasjoner sluppet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TV-serien «Mad Men» ligger best an av årets dramaserier, foran USAs prestisjetunge TV-prisutdeling, Emmy Awards.

Det ble klart etter at de nominerte TV-programmene ble offentliggjort i dag. «Mad Men» fikk flest nominasjoner av alle dramaseriene på lista, hele 16 i alt. 

Historisk nominering

Samtidig har serien blitt historisk i amerikansk TV-sammenheng.

Hittil har HBO vært den eneste amerikanske kabel TV-kanalen som har kunnet skilte med nominasjoner til beste komi- eller dramaserie. I år er ikke en eneste av dramaseriene deres nominert. Det er derimot «Mad Men» og «Damages», fra to andre kabel TV-selskaper.

Mens «Mad Men» hører hjemme hos kabel TV-kanalen AMC, tilhører «Damages» kanalen FX. I Norge har Viasat sikret seg rettighetene til begge seriene, som sendes på henholdsvis Viasat 4 og TV3.

«Mad Men» vant for øvrig Golden Globe for beste amerikanske dramaserie tidligere i år.

De to seriene konkurrerer med «Boston Legal», «Dexter», «Lost» og «House» om å bli årets beste dramaserie.

MAD MEN: Serien om amerikansk reklamebransje på 60-tallet har fått en haug med Emmy-nominasjoner. Foto: TV3
MAD MEN: Serien om amerikansk reklamebransje på 60-tallet har fått en haug med Emmy-nominasjoner. Foto: TV3 Vis mer

«The Wire» slått

Men HBO, som står bak svært mange av de mest populære seriene fra det siste tiåret, har fortsatt kontroll på nominasjonslista si. De har flest nominasjoner av alle TV-kanalene, med 85 i alt. Og deres historiske drama «John Adams» leder nominasjonsløpet totalt, med hele 23 nominasjoner.

HBOs populære serie om narkotikahandelen i Baltimore, «The Wire», har imidlertid mistet sin siste mulighet til å få Emmy for beste dramaserie. Siste sesong har nettopp blitt sendt, men den ble heller ikke i år nominert i den viktigste klassen. Derimot er serien nominert i klassen for beste manus.

Blant komiseriene er det «30 Rock» som ligger best an, med 17 nominasjoner. Også «Curb Your Enthusiasm», «Two and a Half Men», «The Office» og «Entourage» er nominert til prisen for beste komiserie.

• Se hele nominasjonslista her.

Hvilken amerikansk TV-serie mener du er den beste?

30 ROCK: Serien som sendes på NRK har fått flest Emmy-nominasjoner til beste amerikanske komiserie.
<B>THE WIRE:</B> Den har vært omtalt som <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2006/09/06/475960.html">"det beste som noensinne har vært vist på amerikansk TV"</a>, men "The Wire" har aldri vært nominert til Emmy for beste dramaserie. I år var siste mulighet.
DAMAGES: Stjerneskuespiller Glenn Close spiller i TV-serien, som nå har fått en historisk nominasjon til Emmy for beste dramaserie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!