Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets comeback

Jon Michelet fikk et skikkelig comeback med sin kritikerroste Thygesen-roman «Den frosne kvinnen». Etter tolv års pause var han tilbake på bestselgerlistene - med et opplag på 10000 bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er nesten uforståelig bra. Det hadde jeg virkelig ikke trodd, sier krimveteranen og Klassekamp-redaktøren.

- Jeg har skrevet hele tida, selv om jeg har vært lenge borte fra krimromanen. Det er klart at det var nok en sånn blokkering som løsnet, uten at jeg vil si mer om det nå. Jeg hadde mer å gå på. Selv om du tror du er tom, så bygger det seg opp litt stoff igjen.

- Og nå kommer det vel flere eskapader fra Thygesen?

- Du skal virkelig ikke se bort fra det. Men det vil alltid være vanskelig for en krimforfatter som har en gjennomgangsfigur, det er fort gjort å lage hakk i plata. Det aller viktigste er å ha et eller annet på hjertet. Og det er nok det som har preget comebacket, at jeg tok kriminalromanen tilbake til det kriminelle miljøet. Det er også en inspirasjon, at man tar et grep som folk liker. Det er alltid ålreit å få litt medvind, men jeg har vært lenge nok i dette gamet til å vite at rundt neste pynt kan du godt få vinden midt i trynet igjen!

<B>LØSNET:</B> - Det er alltid ålreit å få litt medvind, sier Jon Michelet om Thygesens tilbakekomst.
Hele Norges coronakart