Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets dårligste filmer

«Catwoman» og «Alexander» kjemper om prisen.

(Dagbladet.no): Samtidig som Oscar-nominasjonene ble offentliggjort tidligere i dag, avslørte Razzies-komiteens medlemmer sin liste over de verste filmene av årene.

Et dypdykk ned i Hollywoods mer tvilsomme skuespillereprestasjoner og produksjoner har ført til en liste med mange kjente navn.

Elendige Halle

«Catwoman» stikker av med syv nominasjoner, og topper med dette versting-listen. Oscar-vinneren Halle Berry risikerer å få et gyllent bringebær for sin hovedrolletolkning av den mystiske og hevngjerrige kattekvinnen. Men hun blir neppe alene på scenen.

Hennes medskuespillere Sharon Stone og Lambert Wilson, samt filmens regissør Jean-Christophe Comar, med barndommens kallenavn Pitof fortsatt hengende over seg, og de fire manusforfatterne kan alle ende opp med en trofé de neppe vil plassere på hedersplassen på peisen.

Det historiske eposet «Alexander» følger tett etter med seks muligheter til å ta hjem en Razzie. Juryen er ikke nådig og har like godt satt opp hele stjernestaben inkludert regissøren Oliver Stone på lista.

Angelina Jolie har provosert filmkritikeren nok til å bli nominert som verste skuespillerinne for hele to filmer - «Alexander» og «Taking Lives». Men hun er langt fra den eneste.

Hillary Duff, Ben Afflec og Ben Stiller har begått urett opptil flere ganger mot intetanende kinopublikum. Sistnevnte har ikke mindre enn fem Razzie-verdige blemmer på samvittigheten - «Along came Polly», «Anchorman», «Dogdeball», «Envy» og «Starsky &h».

Presidenttabbe

Heller ikke USAs president for andre gang, George W. Bush slipper unna tiltale for sin noe ufrivillige, men akk så skarve filminnsats i «Fahrenheit 9/11». Vinner han, kan han innkassere tittelen som 2004 desidert verste mannlige skuespiller.

I forbindelsen med Razzies 25-år jubileum i år, har også de 650 medlemmene plukket ut de dårligste, mest irriterende eller på andre måter flaueste opptredener festet på filmrull i denne perioden.

«Catwoman» leder godt an der også, men også Kim Bassinger og Keanu Reeves er i faresonen for å få en evig plass på Razzie-himmelen. De er blant de skuespillerne med flest nominasjoner gjennom 25 år, og kan trygt karakteriseres som generelt dårlige om de når opp i den skarpe konkurransen.

BLØDME:</B> Alexander ble slaktet.
CATWOMAN:</B> Kommer ikke heldig ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media