Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets dårligste samleie

Hvor dårlig kan egentlig sex skildres i en bok? Svaret får du her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christopher Hart har vunnet årets litteraturpris for dårlige sexskildringer. Hart får prisen for sin polarroman, «Rescue Me» eller «Redd meg», som den vel blir hetende når og hvis den oversettes til norsk.

Fleipeprisen deles ut av det britiske tidsskriftet Literary Review, der kritikerne er grundig lei av skildringer fra sengehalmen som fullstendig mangler litterær nerve.

De mener enkelte forfattere som skriver om erotikk, neppe noensinne kan ha hatt sex selv.

Literary Review ble grunnlagt av nå avdøde Auberon Waugh, sønn av den kjente forfatteren Evelyn Waugh og en fremtredende representant for den intellektuelle generasjon som går under tilnavnet «de unge knarkene». Slike folk har liten sans for sexskildringer av den type Christopher Hart bringer til torgs i «Rescue Me».

Sitat:

«Hånden hennes flytter seg fra kneet mitt og setter kursen nordover. Skremmende, med stålhard vilje beveger den seg mot polen (ordspill på «pålen», overs. anm.). Stadig lenger nord flytter hånden hennes seg, mens hun smiler dovent mot mitt venstre øre. Og når hun kommer til Nordpolen, tenker jeg med undring og frykt - vil hun sikkert slå opp teltet sitt».

Det er det verste jeg har lest, sier du kanskje. Da har du neppe fått med deg fjorårets vinner, «Kissing England» av Sean Thomas, som tok kaka med følgende sitat fra en samleiedeltaker:

«Aiwa, aiwa aiwa aiwa aiwa aiwa aiwa aiwa aiwa aiwa aiwaaaaaaaaahh».

PS! Vi har sakset 18 seksuelle beskrivelser fra tre forskjellige kilder: Jenteblader, ny norsk skjønnlitteratur og tradisjonelle pornoblader. Klarer du å skille dem fra hverandre? Ta testen her!

Hele Norges coronakart