Årets drøyeste film til Norge?

«The Aristocrats» tuller om incest og dyresex. Se trailer!

(Dagbladet.no): «The Aristocrats» er en av årets mest uventede kinosuksesser. Konseptet er i utgangspunktet smalt, da den i grove trekk består av at over hundre komikere forteller sin versjon av den samme vitsen. 

Spennende blir det likevel når vitsen har blitt kåret til tidenes beste, dårligste - og definitivt drøyeste.

- Vi vil ta en avgjørelse på om vi skal kjøpe den inn innen fredag, forteller Erik Hoffart i Oro Film til Dagbladet.no.

Legendarisk i komi-kretser

Filmen har blitt vist i både Sverige og Danmark - og vakt til dels sterke reaksjoner. Danske Ekstrabladet fortalte for eksempel om kinogjengere som spydde under forestillingen.

Kritikere har derimot vært svært begeistret.

- I Sverige har også filmen blitt veldig godt mottatt, og sett av mange, sier Hoffart.

«The Aristocrats»-vitsen, som har vært kjent blant komikere siden 1800-tallet, handler om en mann som går inn i et talentbyrå og forteller at han har en idé til verdens beste show. Dette inkluderer en familie, inkludert diverse dyr, som skal underholde med avføring og seksuelle aktiviteter.

«FEEL GOOD OM INCEST:» Paul Provenza og Penn Jillette har laget filmen, som har skapt ekstreme reaksjoner - både negative og positive - der den har blitt vist.
«FEEL GOOD OM INCEST:» Paul Provenza og Penn Jillette har laget filmen, som har skapt ekstreme reaksjoner - både negative og positive - der den har blitt vist. Vis mer

Og så gjelder det å improvisere fram et midtparti som skal være mest mulig grotesk. Før vitsen avsluttes med at agenten spør hva showet skal hete. Og så svarer mannen: «The Aristocrats»!

I filmen er det komikere som Chris Rock, Bill Maher, Eric Idle, Whoopi Goldberg, Jason Alexander, Cartman fra South Park, Richard Lewis og Robin Williams som får gi sin versjon.

Feelgood om incest

Filmen fikk dessuten en god del drahjelp i Sverige da Hank Von Helvete framførte vitsen i sin egen variant under en Turboneger-konsert, med den svenske kongefamilien som punchline.

- Det blir improvisasjon. Forskjellige skuespillere gjør Shakespeare, og jazzmusikere versjoner av samme sang. Hvorfor ikke la komikere gjøre det samme, sa Aristocrats-produsent Penn Jillette da filmen ble lansert i USA tidligere i høst.

- Filmen har mer ømhet, kjærlighet og verdensfred enn noen Disney-film. Dette er virkelig en feelgood-film om incest, la han til.

Hoffart i Oro Film forteller at det ikke er sensur som er grunnen til at filmen ikke er satt opp i Norge tidligere.

- Nei da, det er forretningsmessige vurderinger som ligger til grunn for om vi kjøper den eller ikke. Sjokkeffekten var nok større da den ble vist i USA, forteller han.

Om den blir kjøpt inn, tar det ifølge Hoffart noen uker før filmen kan settes opp på kino, blant annet fordi den må tekstes.

• Se trailer fra filmen her.

• Se Cartman fra South Park fortelle vitsen her (kan oppleves som støtende).

• Les mer om vitsens historie hos Wikipedia.

FORTELLER VITSEN: Cartman fra South Park.
FORTELLER VITSEN: Jason Alexander.
FORTELLER VITSEN: Andy Dick og Eddie Izzard.