Årets drøyeste kritikerslakt

Likevel ny Travolta-rekord. Se tabbevideo!

(Dagbladet.no): Kritikere som mener Hollywood stort sett spyr ut meningsløse samlebåndskomedier om dagen har fått vann på mølla av «Wild Hogs». Filmen har blitt fullstendig nedsablet av amerikanske filmanmeldere, men gikk likevel til topps på amerikanske kinolister i helgen.

- Dette er ingen Oscar-vinner, men en film som gjør at folk har det gøy på kino. Noen ganger er det bare det det handler om, sier Paul Dergarabedian i analysebyrået Media By Numbers til nyhetsbyrået AP.

Travolta-rekord

Filmen spilte inn 243 millioner kroner den første visningshelgen, noe som er den beste åpningen noensinne for en film der John Travolta har en ledende rolle.

Tim Allen, Martin Lawrence og William H. Macy har de andre hovedrollene i «Wild Hogs», som handler om en gruppe middelaldrende menn som starter en motorsykkelgjeng.

Moroa får imidlertid en bråstopp når de støter på en ekte gjeng, ledet av Jack (Ray Liotta).

- De drar på tur fra Cincinnati til Vestkysten fordi de er lei av å kjede seg, og derfor foretrekker å kjede oss i stedet, skriver New York Post.

- Humor som er fornærmende på grunn av dens dumskap og fordi du får et glimt av William H. Macys nakne rumpe, mener San Francisco Chronicle.

David Finchers nye thriller «Zodiac» hadde den nest beste åpningen. Den har også blitt langt bedre mottatt av kritikerne.

Godkjent «Blodsbånd»

I Norge fortsetter «Elias og kongeskipet» sin triumfferd. 121 677 mennesker har løst inn billett de to ukene filmen har gått på kino.

«Blodsbånd» fikk en godkjent start med 12 435 besøkende, mens Mars & Venus nå er sett av 93 491 over tre uker.

«Olsenbanden jr Sølvgruvens hemmelighet» er sett av 216 738 på fem uker.

Les mer:

Wild Hogs

Elias og kongeskipet

Blodsbånd

Mars & Venus

Olsenbanden jr Sølvgruvens hemmelighet