Årets ekleste

«Gamer» er så 2009 at det gjør vondt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «300» ble tydeligvis litt for pusete for mannemann Gerard Butler. Det er vel derfor han har takket ja til å bade i enda mer blod og kroppsdeler i «Gamer», en kvasisatirisk voldsorgie om en nær fremtid der dødsdømte fanger brukes som brikker i et online krigsspill.

Spekulativt Fangene fungerer som avatarer styrt av blaserte syttenåringer med avantgardistisk datautstyr, og meier hverandre ned for fote. «Gamer» er så 2009 at det gjør fysisk vondt.

Det er med en merkelig blanding av sjøsyke og svartsyn man forlater «Gamer». I flimrende og liksomkule musikkvideoscener øser filmen på med sex og vold av det virkelig vemmelige slaget, desto vemmeligere fordi alt sammen er så intenst spekulativt. Filmskaperne bak «Gamer» har faktisk ikke mer skam i livet enn at de klatrer opp på sin moralske høye hest og rister på hodet over vår avstumpede moderne tid, samtidig som de lager en film som først og fremst er til for å tøye de allerede hardt prøvede grensene til målgruppen gutter 15-25. Det er ganske frastøtende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer