Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets ekleste

«Gamer» er så 2009 at det gjør vondt.

FILM: «300» ble tydeligvis litt for pusete for mannemann Gerard Butler. Det er vel derfor han har takket ja til å bade i enda mer blod og kroppsdeler i «Gamer», en kvasisatirisk voldsorgie om en nær fremtid der dødsdømte fanger brukes som brikker i et online krigsspill.

Spekulativt
Fangene fungerer som avatarer styrt av blaserte syttenåringer med avantgardistisk datautstyr, og meier hverandre ned for fote. «Gamer» er så 2009 at det gjør fysisk vondt.

«Gamer»

1 1 6
Regi:

Mark Neveldine/Brian Taylor

Orginaltittel:

«Gamer»

Se alle anmeldelser

Det er med en merkelig blanding av sjøsyke og svartsyn man forlater «Gamer». I flimrende og liksomkule musikkvideoscener øser filmen på med sex og vold av det virkelig vemmelige slaget, desto vemmeligere fordi alt sammen er så intenst spekulativt. Filmskaperne bak «Gamer» har faktisk ikke mer skam i livet enn at de klatrer opp på sin moralske høye hest og rister på hodet over vår avstumpede moderne tid, samtidig som de lager en film som først og fremst er til for å tøye de allerede hardt prøvede grensene til målgruppen gutter 15-25. Det er ganske frastøtende.

Mekanisk action
Men filmskapere kan gjerne være dobbeltmoralister, så lenge de er begavede dobbeltmoralister. Men «Gamer» er også visuelt overlesset, actionscenene er uoversiktelige og mekaniske og menneskene like karismatiske som onlineavatarene de er blitt.

MOT RØKLA: Gerard Butler spiller fangen Kable, som må vinne tredve kamper i onlinespillet Slayers for å bli fri, i årets mest spekulative film.
MOT RØKLA: Gerard Butler spiller fangen Kable, som må vinne tredve kamper i onlinespillet Slayers for å bli fri, i årets mest spekulative film. Vis mer

Æsj.

EKSPLOSIVT? En av de mer grusomme scenene fra Gamer.
EKSPLOSIVT? En av de mer grusomme scenene fra Gamer. Vis mer
Årets ekleste
Årets ekleste
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling