Årets eneste smokingfri Hollywoodfest

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Smokingfritt prisdryss over Tom Cruise og Julia Roberts i dag da MTV delte ut sine filmpriser. Men ingen av dem fikk pris for beste kyss på film.

Det sto derimot paret i «Save the last dance» for; Juliana Styles og Sean Patrick Thomas.

- Vi må vel vise dem hvordan et bra kyss er igjen da? sa de og kysset hverandre til stjernene og publikums store begeistring i Shrine Audiotorium i Los Angeles. Dagbladet.no var tilstede på utdelingen som skjedde i morges norsk tid.

Røft show

MTVs årlige filmprisutdeling er ikke som andre prisdryss i Hollywood. Jo da, stjernene er det mange av,- fra A-laget og nesten gjennom resten av alfabetet. Jippoet er stort; stjernene viser fram sine siste kreasjoner - men i stedet for vennlige nikk og høflige smil er det mer ramsalt humor, gjensidig utskjelling og lav selvhøytidelighet på MTV-utdelingen. Alt for å danse rundt gullpopkorn-vasen til MTV. For TV-stasjonen som forandret musikkindustrien tilnærmer seg filmindustrien på sin skrå måte. Med sine kategorier som «årets beste filmkyss» og «årets melding på film», som MTVs seere blant annet har vært med på å stemme fram.

Rik stand-up'er

Vi tok imidlertid vår egen lille kåring ved det røde teppet, som riktig nok var gult: Lil Kim får prisen for minst mulig klær på overkroppen ved ankomst. Hun hadde for anledningen bare noen blomsterlignende dippedutter foran brystvortene, og ellers mye gullglitrende varer hengende rundt magen.

Den råeste entreen hadde alikevel komikeren Chris Tucker. Han kjørte bare forbi det gule teppet i sin limo og vinket til fans og presse med sine tunge firkantede diamanter på plass i ørene. Det har den svarte komikeren råd til: I sin kommende film, Rush Hour 2, med den harsdtslående Jackie Chan, har han sikret seg en lønn på eventyrlige 20 millioner dollar. Det er ikke verst for en brukbar stand up-komiker...

A-ha!

Selve showet var det en litt tam åpning på, noe som MTV sikkert rocker opp til den endelige versjonen vises på MTV Nordic, men den stadig mindre Christina Aguillera og andre kollegaer la inn en heftig markedsføring framstøt av «Moulin Rouge» med lettkledd dans. Og for Dave Matthews Band var det enda godt det ikke var direkte, for de hadde problemer så det ljomet - og showet måtte avbrytes, ikke mindre enn to ganger. På tredje forsøk gjennomførte bandet endelig låta «Space between» som plateselskapet nå håper skal sørge for tung skiping av skiver til Europa.

Årets mest overraskende takketale sto, ikke overraskende, den til vanlige hyperaktive-showmannen Jim Carrey for. Han åpnet ikke munnen sin overhode, men gjennomførte talen ved hjelp av sine telepatiske evner. Den kjedeligste bukk-og-takke-seansen vartet Tom Cruise opp med:

- Thank you, thank you, sa mannen og gliste så bredt som om han var betalt for å ikke gjøre noe annet.

Skuespilleren som hjalp til med å heve det norske selvbildet under utdelingen, var Mena Suvari, som du kanskje husker fra fjorårets store suksess, «American Beauty».

- «Take On Me» med A-ha var det første jeg så på MTV. For en video, og som jeg digget det bandet, sa Suvari til pressen etter showet.

Du kan se filmpris-utdelingen på MTV Nordic kommende lørdag.

Her finner du vinnerne av gårsdagens galla

BESTE KYSS: Juliana Styles og Sean Patrick Thomas vant prisen for beste filmkyss. Her ser vi hvorfor.
TELEPATISK: Den mest overraskende takketalen sto Jim Carey for. Han åpnet nemlig ikke munnen, men gjennomførte den ved hjelp av sine telepatiske evner.