Årets fotballrockduell

Kristopher Schau flirer rått av Alex Roséns forsøk på å lage en EM-schlager og lanserer sin egen patriotlåt, «Nå ska de faen meg få». Dermed er årets fotballrockduell i gang.

- Låta er så nasjonalistisk at jeg får helt frysninger, uttalte Alex da han presenterte sitt Tom Lund Band og deres EM-låt «Europas juvel» i Dagbladet for tre uker siden. Nå får Alex og hans venner konkurranse fra en annen av Rock-Norges verstinger, Kristopher Schau. Også han vil være med og plaske i det grumsete musikalske og tekstlige farvannet kalt fotballrock.

Caliban Allstars, som Schaus gjeng kaller seg, har fått med seg Karen-Marie Ellefsen i en EM-låt der motstanderne ikke blir tatt på med silkehansker.

Alex er en gjøk

- Alex' låt er helt uten innhold. Den er ikke i nærheten av å være ekte nasjonalistisk. Dessuten kan jo ikke Alex' å synge. Han er en gjøk som stiller opp på alt mulig rart. Han eier ikke troverdighet og har ikke noe med rock å gjøre, smeller det fra Schaus kompanjong Ole Petter Andreassen.

- Ren homorock, fnyser Schau.

Selv trekker de fram 9. april for å vekke nasjonalpatriotiske følelsene i folket.

- Det går jo ikke an å synge om nasjonalfølelse uten å ta fram 9. april. Den gangen var vi dårlig forberedt. Men ikke nå. Nå skal dem faen meg få.

- Eh, Tyskland skal vi jo ikke møte?

- Vi møter dem i finalen. De skal få. Vi, altså Norge, skal gi dem en leksjon i fotball pluss en real omgang med juling.

Karen-Marie

Schau & co gremmes over tidligere tiders norske fotball-låter.

- «Alt for Norge» er jo helt fryktelig. De andre låtene som har dukket opp er også sabla blaute, sier bandet bak årets mest kompromissløse EM-låt.

- Norge trenger litt god fotballrock nå. Dessuten var det veldig stas å få med Karen-Marie Ellefsen. Hun er jo den eneste profilerte sportskommentatoren nasjonen har klart å fostre. Og hun er stadig oftere sett i skinnjakke. Arne Scheie er en bra fyr, men det er noe med kombinasjonen mann og kvinne, fotball og rock, avslutter de.

hakon.moslet@dagbladet.no

«Nå skal de faen meg få»

Spania er et dvergelag. 1,40 høye menn

Jugoslavia er easy match. Det lille som er igjen

Frankrike og England skal få reise hjem i skam

Mens Norges stolthet cruiser enkelt inn mot Rotterdam

Norge i finalen. Alle vet mot hvem

Dette blir en reprise fra 1945

Tyskland er et møkkaland. Vi banker dem med stil

1- 0, 2- 0, og det tredje er for 9. april

Nå skal vi endelig vinne Europa

NÅ SKAL DE FAEN MEG FÅ

Ikke en nasjon som vi ikke banker

RØD, HVITE OG BLÅ

(Utdrag fra tekst skrevet av Ole Petter Andreassen og Kristopher Schau)

FLØTT DERE, VI ER NORGE: Med «Nå skal de faen meg få» leverer Kristopher Schau sitt bidrag til fotball-EM. Fra v. Christian Svendsen (halvt skjult), Tommy Reite, Kristopher Schau og Ole Petter Andreassen.