Årets gategutt

Ikke rav gatelangs. Kom inn til konsert med The Streets! Vi gir deg billettene og musikken, delta i konkurransen.

THE STREETS spiller på Rockefeller i Oslo tirsdag 19. november. Og her kan du være, uten særlig mye stress i det hele tatt. To vinnere får to billetter hver og den siste skiva «Original Pirate Material». (Og da sparer 220 per billett som du uansett måtte ha kjøpt).

Delta i konkurransen!

The Streets er Mike Skinner (22) fra Birmingham, og samtidig årets mest omtalte debutant.

Nå har Skinner bosatt seg i røffeste Brixton i Sør-London. I våres kom debuten «Original Pirate Material», hvor gata hans er med. Dermed ble Skinner utpekt som den europeiske Eminem. Mannen har rett og slett fått et lass med godord.

Til Oslo kommer han med fullt band og sine skildringer av britisk gateliv, fotball, narkogjeld, nettporno, cola og brandy, PS2, lokale puber og kjærlighetssorg i en blanding av soul, r&b, house, rap og reggae.

- SANNHETEN om engelsk ungdom, skrev Dagbladets anmelder som slang terningkast seks.

The Streets går ikke for den champagnedrikkende og machoposerende stilen mange engelske garageartister har prøvd å ta over fra sine hiphopkolleger på andre siden av Atlanteren. Dette er, den noen ganger, rystende historien om vanlig ungdom.

Skinner snekra sine første låter på gutterommet som 15-åring. På 90-tallet prøvde han å starte en label og sendte låtene sine til plateselskapene mens han jobbet i en burgersjappe. På slutten av 2000 fikk han ut sin første låt da labelen Locked On skrev under kontrakt med ham for den hjemmelagde låta «Has It Come to This».

Neste år gikk singelen inn på Storbritannias topp 20-lista og dermed var langspilleren uungåelig. I år kom debuten som fikk resten av garage-miljøet til å misunne outsideren Skinner ikke bare litt. Plata har nemlig solgt bra på toppen av det hele. Og nå skal Streets lanseres i USA.

- Garage, hip-hop og spoken «street»-words i en rå, ekte og drivende fet blanding, skrev Aftenposten.

- The Streets er lyden av det moderne Storbritannia. Det betyr en skurrende miks av garage, hip-hop og dub/reggae som går rett i hodet og ryggraden, ifølge VG.

Besøk de offiselle nettsidene til The Streets Vinn stæsjet!

<B>MIKE SKINNER:</B> Synger om ting som har hendt ham. Og det er ikke bare turer og skog og mark. I alle fall ikke snille turer.
<B>SÅNN SER DET UT:</B> Når Skinner lager musikk.