Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets gave

Diana-fans på Oxford Street i London rev vekk minnealbumet for den avdøde prinsessen da det ble sluppet mandag. 600 millioner veldedighetskroner er det ventet at albumet med 36 av verdens fremste artister vil innbringe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superstjerner som Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 & Luciano Pavarotti og Mariah Carey er med på den doble CD-en, som garantert vil bli årets julegavevinner i platebutikkene. Det er ventet rekordsalg av plata, og alle inntektene går til veldedige formål prinsesse Diana hadde et forhold til.

- En plikt

- Ingen har laget et slikt album som dette før, sier sangeren Mick Hucknall i gruppa Simply Red. - Det gir en rar følelse, nesten som en plikt.
Bransjen tror albumet og Elton Johns single «Candle in the Wind» til sammen vil selge for 100 millioner pund, eller over en million kroner, skriver NTB. Det er dobbelt så mye som Bob Geldof innbrakte til sultende barn i Afrika i 1985.

- Prinsesse Dianas død har mer enn noen annen hendelse satt fart i musikkbransjen. Selv Bob Geldofs innsats blekner i sammenlikning, skriver avisa Sunday Times.

I kø

Artister fra hele verden sto i kø for å delta da Richard Bronson, Virgin-sjefen, tok initiativ til dette dobbeltalbumet. Seks uker tok det å spille inn plata, som er et samarbeid mellom seks forskjellige plateselskaper.

Queen og Puff Daddy synger åpningssporene på hver av de to CD-ene, men det mangler ikke på andre kjente navn. Spice Girls, George Michael, R.E.M., Annie Lennox, Sinead O'Connor, Celine Dion, Cliff Richard, Bryan Ferry, The Bee Gees, Paul McCartney, Eric Clapton, Rod Stewart, Barbra Streisand, Aretha Franklin, Tina Turner og Whitney Houston er blant de øvrige artistene som bidrar på CDen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!