Årets Grand Prix-låter

Dette er de 14 landene, deriblant Norge, som er klare for finalen i Istanbul lørdag 15. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Låt: «Para llenarme de ti»

Artist: Ramón.

2004 er tydeligvis det året da alle skal la seg inspirere av latinopop. Men det er spanske Ramón som leverer den beste. Spenstig og medrivende.

2. Østerrike

Låt: «Du bist»

Artist: Tie Break. En til dels redselsfull euroboyband-ballade. Dette folkeslaget bør holde seg til det de kan, jodling, tyrolervirksomhet og øldrikking.

3. Norge

Låt: «High»

Artist: Knut Anders Sørum

En kjedelig låt blir ikke bedre selv om den vinner. I ei ulidelig rekke av musikalsk lidelse er det lite vår mann bidrar med. Men vi skal heie på deg.

4. Frankrike

Låt: «A chaque pas»

Artist: Jonatan Cerrada.

En erketypisk fransk kjærlighetsballade. Mer søvndyssende enn rohypnol, og har vel like stor mentalhygienisk helsefare. Bakstreversk.

5. Tyskland

Låt: «Can't Wait Until Tonight»

Artist: Max (Maximilian Mutzke).

En kombinasjon av bossanovapop og taffeljazz. Meget behagelig, tilbakelent og seriøst. Utypisk tysk. Kan få mange stemmer.

6. Belgia

Låt: «1 Life»

Artist: Xandee.

Et fyrverkeri av en låt. En av få favoritter, kan gå til topps. Samba- og orientalskorientert med teknobeat. Spesielt refrenget er oppløftende.

7. Russland

Låt: «Believe Me»

Artist: Julia Savicheva.

Den unge artisten er mer sjarmerende enn låten, men det fungerer helt greit. Slik som pop låter kjøpt i løpemeter fra hvilken som helt popfabrikk.

8. Island

Låt: «Haven»

Artist: Jónsi.

En rolig orkesterballade med solid og kraftfull vokalprestasjon. Litt i samme gate som vår egen GP-vinner, bare at låten er bedre.

9. Irland

Låt: «If the World Stops Turning»

Artist: Chris Doran.

Skrevet av Bryan McFadden fra Westlife. En boybandballade. Like insisterende forseggjort som den er drepende kjedelig. Irland har mistet grepet.

10. Polen

Låt: «Love Song»

Artist: Blue Cafe.

Polens bidrag er den eneste som er tuftet på et afrikansk/karibisk uttrykk. Åpner pirrende, har et fyrig refreng, men klarer ikke å holde på oppdriften.

11. Storbritannia

«Hold on to Our Love»

Artist: James Fox.

Popmusikkens hjemland klarer ikke å by på nevneverdige overraskelser. Her byr de på en litt allsangvennlig låt som kunne vært på ei Bryan Adams-plate.

12. Tyrkia

Låt: «For Real»

Artist: Athena.Hjemmeseier til Tyrkia. Årets desidert beste låt. En ska-/reggae-inspirert, frodig, sprudlende og morsom popperle. Selvsikkert, smilende og uanstrengt utført.

13. Romania

Låt: «I Admit»

Artist: Sanda Ladosi

Vi sier vær så god til Balkan-Britney. Eller, dama ser ut som en mellomting mellom Anna Nicole Smith og Britney Spears. På alle måter en blondinelåt.

14. Sverige

Låt: «It Hurts»

Artist: Lena Philipsson

Sverige er av mange utpekt som årets favoritt. Lena Philipsson er proff til fingerspissene. Klassisk og typisk svensk poplåt. I bakgrunnen spøker ABBA.

BELGIA: Xandee
RUSSLAND: Julia Savicheva
SVERIGE: Lena Philipsson
SPANIA: Ramón
TYSKLAND: Max
STORBRITANNIA: James Fox
NORGE: Knut Anders Sørum

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer