Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Årets hotteste babes

Les alt om de nye sex-symbolene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke kåret E!Online gutta som de tror vil ta Hollywood med storm i år. De spådde en lysende framtid for Clayne Crawford, Adam Beach, Oliver Hudson, Orlando Bloom, Hayden Christensen, Jake Gyllenhaal, Tom Welling og Desmond Harrington. I Dagbladet.nos artikkel om de nye hjerteknuserne, kunne leserne stemme på hvem de trodde ville få den største suksessen.

I disse Ringenes Herre-tider kom det ikke som noen overraskelse at Orlando Bloom - kjent som Legolas i filmen - gikk til topps. Han fikk over 41 prosent av stemmene. Bak ham fulgte Hayden Christensen fra Star Wars med 19,6 prosent. Adam Beach fikk 14,8 prosent, mens Tom Welling endte på 10,5 prosent.

Nå er lista over jentene også klar, og den er full av mange spennende navn.

Jamie «James» King (22)

er en av de mest lysende, nye stjernene på filmhimmelen. Hun er tidligere modell, og har prydet forsidene på et utall moteblader. Hun fikk også ansiktet sitt på forsiden av New York Times Sunday, som et symbol på modellindustriens higen etter ungdommer og jenter som ser ut som dopvrak.

22-åringen var sammen med musikeren Kid Rock, men dumpet både ham og heroinen, og forlot motebransjen til fordel for filmen. Der blir det skikkelig opptur i år. Hun har allerede hatt mindre roller i «Blow» og «Pearl Harbor».

Nå står Bulletproof Monk, Lone Star State of Mind, Slackers og Happy Campers for tur. Og rollene har vokst seg betydelig større enn den ene scenen hun fikk spille i «Blow».

- Jeg er heldig som kommer fra motebransjen. Der tjente jeg nok penger til at jeg kan velge hvilke filmroller jeg vil ta. Jeg er ikke blitt skuespiller på grunn av berømmelsen, sier hun.

Jennifer Garner (29)

har allerede figurert på noen «mest sexy»-kåringer. I USA har hun slått gjennom i tv-serien «Alias», der hun spiller en supersexy CIA-agent.

- Jeg synes det er fantastisk. Jeg vil at kvinner skal se rollefiguren min, og føle at de kan stå litt mer rakrygget.

Serien er blitt en hit i USA. Hun har tidligere spilt i «Felicity», «Time of Your Life», før hun tok et stort steg opp i Hollywood med filmene «Dude, Where's My Car?» og «Pearl Harbor». Men det er «Alias» amerikanerne forbinder med Garner.

- Jeg er en drømmerolle. For en skuespiller finnes det ikke noe som er mer spennende enn å få gjøre mange ville ting.

Gabrielle Union (28)

har du sikkert sett før. Hun har spilt i amerikanske serier i åtte år, og har blant annet vært innom «Venner for livet» og «7th Heaven», «Clueless», «Star Trek» og «Akutten», men karrieren har liksom aldri tatt helt av. Hun har spilt i elleve filmer, og først nå begynner navnet hennes å komme lenger opp på rulleteksten.

I fjor spilte hun inn «The Brothers» og «Two Cab Play That Game», mens hun er med i «Deliver Us from Eva», «Welcome to Collinwood» og «Abandon» i år.

I «Welcome to Collinwood» møter hun sin største utfordring så langt. Hun skal spille Isaiah Washingtons 18 år gamle, blinde søster. Hvis hun klarer å overbevise i rollen, vil dørene stå vidåpne for henne i framtida. Det blir nok ikke Oscar til henne i år heller, men hun tar et stort steg oppover i 2002.

Taryn Manning (23)

er rockemusikeren som greide å snike seg inn i filmens verden. Hun har spilt i «White Oleander» og Eminems «8 Mile».

- Det føles godt å få leve ut drømmen min, og ikke måtte ha en vanlig jobb for å betale regningene. Jeg har jobbet hardt for å komme fram. Jeg har vært servitør, jobbet på kaféer, vært assistent og jobber hos frisør. Jeg slet inntil for to år siden, sier hun.

Hun prøvde å delta i musikk-reality-showet «Popstars», men ble dumpet med en gang hun åpnet munnen for å synge. Men bandet hennes fikk platekontrakt, og vips, så kom Britney Spears på banen. Manning spiller sammen med Britney i «Crossroads». Om det er riktig vei å gå for å bli anerkjent, får tida vise. Men en av Hollywoods hotteste nykomlinger er hun uansett.

Lauren German (23)

sin karriere begynte da hun ble trukket ut av en menneskemengde og fikk spørsmål om hun ville være med i en Valvoline-reklame. Etter det har hun bare vært slem. Hun er slem i «A walk to remember», og slem i «Undressed» på MTV. Ifølge henne selv likner hun absolutt ikke på rollefigurene hun har spilt.

- Det de gjør er jo helt forferdelig.

German sier at da hun gikk på skolen, tok hun alltid de svakes parti.

- Jeg har bestandig vært en svært følsom person. Jeg blir tiltrukket av mennesker som er litt spesielle, rare og teite. De menneskene som var rare på skolen, er de som driver plateselskaper nå.

Erika Christensen (19)

har tross sin unge alder allerede gjort seg bemerket på skjermen. Som 12-åring spilte hun inn en McDonalds-reklame. Hun har spilt i mange tv-serier, deriblant en liten rolle i «Frasier». Men det er først må hun kommer til å vekke oppsikt i filmverdenen.

Du så henne kanskje som Caroline Wakefield i «Traffic»? Hvis ikke får du flere muligheter framover. Hun blir å se i The Banger Sisters, Home Room og ikke minst thrilleren Swimfan.

- Med «Traffic» fulgte en enorm snøballeffekt. Jeg pleide å ta helt av hvis jeg fikk et tilbud om en rolle. Nå sier manageren min at «vel, jeg er ikke overbegeistret over dette manuset». Les det, og fortell meg hva du synes. Det er blitt mer rutinemessig, sier Christensen.

I løpet av året kan du blant annet se henne som psykopat og narkoman. Det er bare å begynne å glede seg.

Mia Kirshner (25)

er trolig den av «nykommerne» som har flest store titler på CVen. Hun har spilt i 21 filmer og tv-serier, og har flere gjesteopptredener i blant annet «Sweating Bullets» og «War of the Worlds». Hun var med i «Mad City», «Out of the Cold» og oppfølgeren til «The Crow», Th«e City of Angels».

- Min første jobb var faktisk en motorsykkelvideo om trygg kjøring. Jeg hadde på meg olabukser som var trukket helt opp til brystene mine, og genseren var dyttet ned i buksa. Jeg syntes det var kjempestilig. Jeg kjørte rundt i Toronto og viste hvordan du ga tegn når du satt på sykkelen.

Nå er Kirshner straks ute med dramaet «Mary Jane's Last Dance», kjærlighetsfilmen «Now & Forever» og komedien «Not Another Teen Movie». Noe for enhver, med andre ord.

MIA KIRSHNER
TARYN MANNING
JENNIFER GARNER
GABRIELLE UNION
ERIKA CHRISTENSEN
LAUREN GERMAN
JAMIE «JAMES» KING

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!