Årets juleduett

BERLIN (Dagbladet): Elton John kan bli hovedattraksjonen når Wenche Myhre skal lage juleprogram fra Lillehammer for tysk og østerriksk fjernsyn. Hun jakter også på flere av de internasjonalt kjente operasangerne.

En samarbeidsavtale ble for få uker siden undertegnet mellom tysk TV2 (ZDF) og østerriksk fjernsyn (ORF).

NRK har tatt på seg å produsere programmet under ledelse av Roald Øyen. Programmet skal vise de berømte kunstnerne sammen med Wenche Myhre i forskjellige miljøer i OL-byen. Det er blant annet snakk om Kristins Hall og Maihaugen. Siden temaet blir julestemning fra Lillehammer, starter opptakene i jula 1998. Men selve hovedarbeidet gjennomføres i løpet av ti dager i slutten av februar og begynnelsen av mars 1999.

- Hoho

Wenche Myhre bekrefter overfor Dagbladet at hun er i gang med prosjektet, men ønsker ikke å avsløre detaljer og er meget tilbakeholden med å fortelle hvem hun allerede har kontaktet.

- Vi hører at Elton John nærmest er i boks?

- Hoho, det er jo lov å drømme litt. Jeg håper selvsagt at vi får noen internasjonale størrelser, men vil ikke si hvem, sier Wenche Myhre. Programmet skulle egentlig vært spilt inn i år, men er nå utsatt med ett år. - Så vi har jo god tid på oss, sier hun.

Dagbladet erfarer at Elton John i prinsippet har sagt seg villig til å komme til Lillehammer for å delta.
Gjennom tysk-østerriksk fjernsyn når han ut til et publikum på 120 millioner seere. Det er meningen at han skal slippe en ny cd til julehandelen i 1999, og hans folk er for tida mest interessert i å finne det salgsmessig gunstigste tidspunktet for når programmet skal sendes.

Pavarotti

På ønskelista til Wenche Myhre skal også flere av de mest berømte operasangerne, som Pavarotti, være representert.

Turistsjef Geir Kollstrøm på Lillehammer bekrefter at han deltar i forberedelsene, men er lite glad for at nyheten slipper ut allerede nå.
- Jeg har hatt to møter med Wenche Myhre om saken. Så vidt jeg har hørt, har ikke Elton John skrevet under på noen kontrakt ennå. Men det er tre uker siden jeg sist var i kontakt med Myhre. Nå skal vi møtes noen ganger ut over våren og utveksle ideer, så får vi se hvem som til slutt blir med i programmet, sier Kollstrøm.
Han opplyser at det også skal delta minst en nasjonalt kjent kunstner fra hvert av de landene som er på å betale gildet.