Årets julehefte kåret

«Makan til julenisse» er kåret til årets julehefte for alle - foran gjengangere som Knøttene og Asterix.

Samtidig ble Pondus kåret til årets julehefte i klassen for voksne. Kåringen er gjennomført av nettstedet tegneserier.no.

Det er tegner og forfatter Tore Strand Olsen som har laget «Makan til julenisse». Han skapte tidligere i år furore med satireboka «Blått blod» sammen med forfatter Ola A. Hegdal.

Askeladden revisited

«Makan til julenisse» er ifølge utgiveren, Seriehuset, første bekjentskap med seriefigurer løselig basert på eventyrenes Askeladden i moderne tid.

Heftet presenterer hovedpersonen Espen, brødrene Per og Pål og deres skilte foreldre.

Espens far bor på et småbruk i skogen og bryr stadig eks-kona. Per og Pål gjør sitt for å plage Espen, som velger å flykte. Plutselig entrer til og med Nøkken stripene.

Se side 11 fra heftet:

Tegneserie.nos anmelder gir heftets historie og tegninger ni poeng av ti mulige, mens presentasjon og fortellerteknikk belønnes med syv av ti poeng.

Årets julehefte kåret

Asterix kaprer en annenplass med 29 poeng, mens tredjeplassen er delt mellom Donald Duck God gammel årgang, Knøttene julehefte, Tom & Jerry Julehefte, Tommy og Tigern julehefte, Tuss og Troll og Walt Disneys julehefte som alle får 28 poeng.

TORE STRAND OLSEN har skrevet årets julehefte. Han har tidligere tegnet biografien om Arne Næss og skapt furore med satireboka om kongehuset, «Blått blod», begge sammen med Ola A. Hegdal.