Årets julestjerne

Carola ligger an til å bli årets juleplatevinner i Skandinavia. Dermed redder hun også jula for Kirkelig Kulturverksted, som selger hele 12 000 eksemplarer av «Jul i Betlehem» hver dag.

Carola har allerede slått alle rekorder for plateselskapet Kirkelig Kulturverksted i Oslo. Så langt har plata passert 126 000 solgte eksemplarer i Norge og Sverige, hvorav 90 000 er solgt i Sverige.

- Men dette er et tall som nå endrer seg nærmest fra time til time. Det går enormt med plater akkurat nå, sier Erik Hillestad, daglig leder i Kirkelig Kulturverksted og produsent av Carolas «Jul i Betlehem».

Han regner med at plata vil selge betydelig mer her til lands når dokumentaren om plateinnspillingen i Fødselskirken i Betlehem blir vist på TV2 15. desember. To dager seinere sendes Carolas julekonsert på samme kanal.

Forhindrer røde tall

Carolas suksess er ekstra gledelig og viktig for Kirkelig Kulturverksted, som de siste årene har hatt røde tall i regnskapet. Selskapet regner nå med at plata, som også har fått god mottakelse av kritikerne, vil selge over 200000 til sammen i Norge og Sverige.

- For oss betyr det mye å ha en storselger som Carola, ikke minst for at vi skal få gitt ut mye av det smale som vi også synes er viktig, fortsetter Hillestad.

- Vi regnet med at plata ville selge bra, men hadde vel egentlig ikke trodd at den ville passere 100000. Det gjorde den i forrige uke, sier en svært fornøyd Hillestad.

Kirkelig Kulturverksteds forrige salgsrekord var «Cohen på norsk» med flere norske artister og Carolas salmeplate «Blott en dag», som kom ut i fjor. Begge har solgt 80000.

Ny D.D.E.-suksess

Også D.D.E. selger bra av sin juleplate «No e D.D.E. jul igjen». 59 000 eksemplarer har namsosingene solgt så langt, mens «Julekonserten 10 år», med blant andre Sissel Kyrkjebø, har solgt 37 000. Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsens «Jul» har solgt 31 000 eksemplarer og Bjelleklangs «Jul med Bjelleklang» har passert 5000.

Det er et godt stykke igjen før Carola, D.D.E. & co. slår Sissel Kyrkjebø og Hanne Krogh her til lands. Kyrkjebøs «Glade jul» har solgt over 600 000 bare i Norge av plata som kom ut i 1987. Hanne Kroghs «Julens vakreste» har for lengst passert 350 000 solgte.

JULE-LOKMOTIV: Carolas «Jul i Betleheim» selger rundt 12 000 esemplarer om dagen i Sverige og Norge.