Årets komedie eller sexistisk vrøvl?

Se tabbevideoer.

(Dagbladet.no): På nettsteder som Metacritic er den rangert som en av årets mest kritikerroste filmer - og definitivt den komedien som har fått best kritikk.

Men Katherine Heigl - «Grey\'s Anatomy»-stjernen som spiller en av hovedrollene - klarer ikke helt å nyte filmen.

Humørløse kjerringer

- 98 prosent av tiden var det kjempegøy, men det ble vanskelig for meg å elske filmen, sier hun i det nye nummeret av Vanity Fair.

I «Knocked Up» blir Heigls rollefigur gravid etter en one night stand med Ben (Seth Rogen). Dermed må Ben forberede seg på å forlate guttekollektivet for å bli ansvarlig far, i likhet med den sterkt kuede mannen til Heigls søster.

- Her blir kvinner portrettert som kjerringer, som humørløse og sure. Menn er derimot elskelige, tullete gutter som elsker moro, sier hun.

Heller ikke Dagbladets anmelder Eirik Alver var storfornøyd med filmen:

«Jeg humret godt til sånn cirka midtveis, da jeg ble sittende og lure på hvor morsomt det egentlig er å se på andre par krangle», skrev han.

Lager ny komedie

En del av folka bak «Knocked Up» fikk også stor suksess med «Superbad», og nå er mange av dem i gang med det de håper blir den store komedien til sommeren.

I «Pineapple Express» spiller James Franco («Spider-Man», «Freaks and Geeks») en dopdealer, som forsøker å bli kompis med kunden, spilt av Seth Rogen.

En dag bevitner de begge et drap, begått av en gjengleder og en korrupt politimann.

Du kan se de første klippene fra filmen her.

«Knocked Up» slippes på dvd i Norge i dag.